5018TC
TILBURG
tel. 013-5420824

Vandaag, zondag 23-04-2023, stond de uitwedstrijd tegen Were Di in Tilburg op het
programma. Were Di stond op de laatste plaats van de ranglijst met 11 punten uit 19
wedstrijden en een doelsaldo van 22 voor en 64 tegen.
De eerste wedstrijd werd echter in Goirle door GSBW met 0-1 verloren. Er moest dus iets
recht gezet worden op het matige speelveld op sportpark Moerenburg.
GSBW begon in de volgende opstelling: Jelle van der Velden, Dion van Loon, Igor van Loon,
Rick Kuijpers, Damian Dielemans, Bradley Luijten, Milan van Boxtel, Imad Kharichef, Denzel
van Houtum, Tymen van Loon en Danilo Farci.
Op de reservebank zaten: Koen van de Leur, Willem Kleijssen, Wolf Diederen, Jessey
Akkermans, Lucan Kools en Joe Romijn.
Al in de 1 e minuut kreeg GSBW een prima kans om de score te openen. Uit een aanval over
links verscheen Danilo alleen voor de doelman die met een prima reflex nog redding kon
brengen. Het spel speelde zich hoofdzakelijk af op de helft van Were Di. Helaas liep het
allemaal nog wat stroef en kwamen de passes nog niet altijd aan. In de 19 e minuut viel dan
toch de 0-1. De Were Di doelman tikte een inzet van Danilo tot corner. Deze corner werd
door Bradley ingeschoten maar uiteindelijk door Dion over de doellijn getikt. Het 1 e en enige
kansje voor Were Di in de eerste helft was in de 27 e minuut. Na onnodig balverlies op het
middenveld kreeg Jan Kooij, vanaf ongeveer 18m, een vrije schietkans. Hij schoot gelukkig
ruim over. In de 31 e minuut werd de voorsprong verdubbelt door Danilo. Op aangeven van
Imad kon hij alleen richting het doel van de tegenstander lopen en schoof hij de bal beheerst
binnen. In de 35 e minuut werd het zelfs 3-0. Vanuit een prima lange bal van Dion verscheen
Denzel alleen voor doelman Harrie Verwimp. Met een lob liet hij hem echter kansloos. Dit
was tevens de ruststand.
Onder de rust werd Denzel vervangen en kwam Willem in het veld.
In de 56 e minuut slalomde Danilo voorbij enkele tegenstanders en werd daarbij in de 16
onderuit gehaald waarna de scheidsrechter resoluut naar de penaltystip wees. Bradley ging
achter de bal staan en scoorde beheerst de 0-4.
In de 68 e minuut werd het 0-5. Vanuit een door Bradley genomen vrije trap kopte Dion prima
binnen bij de 2 e paal. In de 76 e minuut werd Imad op de rand van de 16 onderuit gehaald. De
terecht gegeven vrije trap werd door hem zelf perfect en dus onhoudbaar binnen geschoten
waardoor de 0-6 een feit was. Hierna werden Rick, Danilo en Damian gewisseld en kwamen
Joe, Lucan en Jessey voor hen in het veld. In de 82 e minuut werd ook Tymen nog gewisseld
voor Wolf. Het slotakkoord in deze wedstrijd was ook voor Wolf. Na een prima loopactie
vanaf rechts schoot hij onhoudbaar bij de 2 e paal binnen en bepaalde daarmee de eindstand
op 0-7.
Na afloop bleek dat WSJ gelijk had gespeeld tegen VCB waardoor GSBW nu koploper is met 2
punten voorsprong op WSJ en 7 op Jong Brabant. Er zijn nu nog 2 wedstrijden te spelen.
Op zondag, 14 mei 2023, staat de belangrijke uitwedstrijd tegen Jong Brabant op het