Datum

19 mei 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag, zondag 19-05-2019, stond de uitwedstrijd tegen Nevelo in Oisterwijk op het programma. Nevelo stond op plaats 10 van de ranglijst met 27 punten uit 24 wedstrijden. Voor hen viel er niets meer te halen. Voor GSBW viel / valt er nog een periodetitel te halen. GSBW begon vandaag met de volgende 11: Jelle van der Velden, Michael Tschmarke, Dion van Loon, Luuk Becker, Willem Vissers, Tim Otten, Koen Meijboom, Milan van Boxtel,
Matthew Haneveer, Bob Peeters en Nermin Husic.
Als wissel waren beschikbaar: Luca Glorius, Koen de Bruijn, Rick van Amelsfoort en Niek Nihot. Niet beschikbaar waren: Rick Kuijpers, Bradley Luijten, Igor van Loon en Sander Schell.
1 e helft:
Al in de 9 e minuut moest Nevelo noodgedwongen een wissel toepassen. Wegens een knieblessure moest Brandon Middelhof worden vervangen door Lennart van de Sande. GSBW was iets meer in balbezit maar Nevelo kreeg het 1 e kansje. In de 17 e minuut schoot Rens van Lissum de bal vanaf ongeveer 8m over het GSBW doel. In de 19 e minuut kreeg GSBW haar 1 e kans. Op aangeven van Nermin kon Matthew vanaf ongeveer 10m ongehinderd uithalen. Helaas raakte hij de bal niet vol waardoor deze door een Nevelo verdediger kon worden weggewerkt. In de 21 e minuut dacht iedereen van GSBW aan een penalty. Nermin werd in de 16 vastgehouden waardoor een kans verloren ging. De dienstdoende scheidsrechter dacht hier echter anders over en liet doorspelen. GSBW was wel meer in balbezit maar slordig in de passing. In de 23 e minuut viel de volgende kans voor GSBW te noteren. Een vrije trap van Dion werd via de lat over gekopt door Luuk. In de 27 e minuut werd een corner voor Nevelo door Amen Andrew-Obi ruim over gekopt. In de 33 e minuut kwam GSBW bijna op een 0-1 voorsprong. Helaas belandde de pegel van Nermin tegen de lat. In de 34 e minuut schoot Job Viellevoye, vanaf ongeveer 18m, maar net naast. Enkele minuten later kreeg Matthew, op aangeven van Koen, nog een prima kans. Helaas kon zijn schot door de Nevelo doelman op het laatste moment nog tot corner worden getikt. GSBW was de 1 e helft duidelijk meer in balbezit en had de betere kansen.
2 e helft:
In de 54 e minuut kwam Nevelo toch nog enigszins onverwacht op een 1-0 voorsprong. Vanuit een voorzet vanaf rechts kon Jelle in 1 e instantie nog redding brengen. Helaas was hij kansloos op de rebound van Job Viellevoye. In de 64 e minuut werd Tim vervangen en kwam Rick voor hem in het veld. Enkele minuten later kwam GSBW op 1-1. Na een gewonnen duel van Bob en op aangeven daarna van Koen kwam Matthew op rechts in balbezit. Hij bedacht zich geen moment en verraste de keeper met een schuiver in de verre hoek. In de 74 e minuut werd Michael vervangen door Luca en enkele minuten later werd ook Bob vervangen door Koen de Bruijn. In de 41 e minuut kreeg GSBW nog een grote kans op een 1-2 voorsprong te komen. Met 3 man verscheen men alleen voor de Nevelo doelman. Nermin legde op tijd breed op Milan. Helaas kon laatstgenoemde de bal niet snel genoeg onder controle krijgen waardoor een verdediger alsnog redding kon brengen. 1 minuut in blessure tijd kwam Nevelo toch nog op een 2-1 voorsprong. Jelle kon een zwabberbal van Stefan Schilders niet vasthouden waardoor Job Viellevoye de rebound binnen kon koppen. Bijna kwam GSBW nog op 2-2. In de 95 e minuut werd een kopbal nog van de doellijn gehaald door een Nevelo verdediger. Helaas werd hierdoor de 5 e nederlaag
van het seizoen een feit. Volgende week de laatste wedstrijd van de competitie, thuis tegen kampioen CHC.
De kans is daarna groot dat er nog nacompetitie wordt gespeeld voor promotie.