2 - 3

4e klasse D

22 april 2019 14:30

Onbekend

Afgelopen weekend stond er een dubbel programma gepland voor GSBW 1. Op zaterdag 20/04 moest er worden aangetreden in een uitwedstrijd tegen SC Elshout. De 1 e wedstrijd was door GSBW gewonnen met 2-1. SC Elshout stond op plaats 8 van de ranglijst met 28 punten uit 19 wedstrijden.
1 e helft: GSBW begon met overtuiging aan de wedstrijd. De 1 e kans viel te noteren in de 5 e minuut. Denzel passeerde zijn tegenstander maar helaas werd zijn schot op tijd geblokt door een verdediger. In de 9 e minuut kwam Elshout onverwachts op een 1-0 voorsprong. Een ver- keerde terugspeelbal werd door Luc v.d. Aker onderschept en bekwaam afgerond. GSBW was wel meer in balbezit maar Elshout was gevaarlijk uit de counter. In de 40 e minuut moest Igor worden vervangen met een ernstige bovenbeenblessure en kwam Luca voor hem in het veld. GSBW speelde, na een goed begin, in een te laag tempo en was te slordig in balbezit waardoor Elshout nog enkele kansen kreeg de 1 e helft. Met een 1-0 ruststand mocht GSBW dan ook niet mopperen. Elshout had ook zomaar met een 3-0 voorsprong aan de thee kunnen gaan.
2 e helft: Onder de rust moest ook Tim worden vervangen en kwam Matthew voor hem in het veld. GSBW begon duidelijk met een andere intentie aan deze 2 e helft. In de 56 e minuut kwam GSBW op 1-1 door een rake kopbal van Rick. In de 69 e minuut kwam GSBW zelfs op een 1-2 voorsprong door een prima kop goal van Willem. In de 87 e minuut viel de 1-3. Milan schoot prima binnen op aangeven Matthew. Al met al uiteindelijk, en zeker op basis van de 2 e helft. een verdiende overwinning.

Op maandag 22/04 (2 e paasdag) moest er worden aangetreden tegen Were Di in Tilburg. Were Di stond op plaats 8 van de ranglijst met 30 punten uit 21 wedstrijden. Al in de 4 e minuut kwam GSBW op een 1-0 achterstand te staan. Doelpuntenmaker was Daan van Oudheusden die de bal vanaf rechts achter Jelle schoot. GSBW kon dus aan de bak. In de 14 e minuut had Willem K. bijna succes. Zijn schot werd door de Were Di doelman met moeite tot
corner getikt. Uit deze corner kopte Rick maar net over. In de 24 e minuut viel er weer een kans voor GSBW te noteren. Vanuit een verre ingooi van Dion kopte Rick uiteindelijk via de lat over. In de 43 e minuut viel de 1-1. Een voorzet van Denzel werd door Luuk prima breed gekopt op Milan die de bal daarna simpel achter de Were Di doelman werkte. Het 1 e gedeelte van de 1 e helft was GSBW te slordig in balbezit en werd deze dus te vaak ingeleverd bij de tegenstander. Het 2 e gedeelte was beter waardoor de 1-1 ruststand terecht was.
2 e helft.
Ook nu was het begin slordig van GSBW. In de 65 e minuut moest de moegestreden Koen M. worden vervangen en kwam Rick v. A. voor hem in het veld. Enkele minuten later kwam Were Di zelfs op een 2-1 voorsprong. Aan dit doelpunt hing wel een luchtje van buitenspel. De scheidsrechter keurde het doelpunt echter goed waardoor GSBW in de achtervolging moest. In de 70 e minuut kwam GSBW verdiend op 2-2. Denzel schoot een vrije trap vanaf ongeveer 18m onberispelijk in de rechter bovenhoek. Willem K. en Denzel werden daarna vervangen door Tymen en Matthew. GSBW probeerde alsnog de overwinning binnen te halen. Dit lukte uiteindelijk ver in blessuretijd. Een lange / hoge bal van Dion stuiterde over de Were Di verdediging en werd door Luuk daarna prima over de keeper in het doel gekopt. De 2-3 was s een feit. 1 minuut later floot de scheidsrechter af en waren de 6 punten dit paasweekend een feit.
De volgende wedstrijd is op dinsdag 30 april, uit bij WSJ, om 19.30 uur.