WSJ 1 (zon)

4e klasse D

18 november 2018 14:30

Onbekend

Vandaag, zondag 18-11-2018, stond de thuiswedstrijd tegen WSJ op programma. WSJ stond op de laatste plaats met 0 punten uit de eerste 7 wedstrijden.Vooraf werd er afgesproken dat er niet vanuit kon worden gegaan dat er zomaar gewonnen  zou worden. Dus van onderschatting mocht dus geen sprake zijn.
GSBW begon vandaag met de volgende 11: Jelle van der Velden, Luca Glorius, Dion van Loon, Rick Kuijpers, Willem Vissers, Igor van Loon, Bradley Luijten, Milan van Boxtel, Sander Schell, Luuk Becker en Nermin Husic. Als wissel waren beschikbaar: Tim Otten, Michael Tschmarke en Matthew Haneveer.
GSBW begon prima aan de wedstrijd en nam gelijk het initiatief. WSJ werd terug gedrongen op eigen helft en kon niets anders dan loeren op de counter via hun snelle Nr. 9. In de 14 e minuut dacht GSBW op een 1-0 voorsprong te komen. Helaas werd dit doelpunt van Luuk afgekeurd. In de 25 e minuut viel de 1 e en enige gele kaart van de wedstrijd. De gelukkige was Moaad Elbazzaz na een overtreding op Bradley. In de 28 e minuut kwam GSBW terecht op een 1-0 voorsprong. Nermin slalomde vanaf links naar binnen en vanaf ongeveer 25m haalde hij snoeihard uit. De keeper van WSJ had geen antwoord op deze pegel en zag de bal in de rechter bovenhoek verdwijnen. Enkele minuten later werd een doelpunt van Milan afgekeurd wegens buitenspel. In de 39 e minuut viel dan toch de 2-0. Een vrije trap, vanaf links genomen door Bradley, werd door Igor prima bij de 1 e paal binnen getikt. Daarna ging het snel en werd er voor de rust nog 2 maal geschoord door GSBW. In de 40 e minuut kon Nermin, op aangeven van Luuk, alleen richting de doelman van WSJ lopen. Hij behield de rust en scoort beheerst de 3-0. Op slag van de rust kwam GSBW zelfs op een 4-0 voorsprong. Op aangeven van Igor kwam Nermin op links in balbezit. Hij slalomde voorbij zijn tegenstander en legde goed terug op Sander die bij de 1 e paal kon binnen tikken. Met een 4-0 voorsprong naar de thee was terecht en er waren dan ook geen redenen om te wisselen.
GSBW begon iets minder geconcentreerd aan de 2 e helft. Dit resulteerde in de 55 e minuut in de 4-1. Op aangeven van Harrie Hesselberth schoot Jonny Oerlemans de bal vanaf de rand 16 achter Jelle. In de 62 e minuut werd Sander gewisseld en kwam Matthew voor hem in het veld. Ook WSJ
wisselde enkele keren maar gevaar voor GSBW leverde dit niet op. In de 71 e minuut werd ook Milan vervangen door Tim. 1 minuut later dacht GSBW op een 5-1 voorsprong te komen door een doelpunt van Matthew. Ook nu werd dit doelpunt afgekeurd, ditmaal wegens een overtreding van Luuk.
In de 77 e minuut liet Jelle blijken goed bij de les te zijn. Vol overtuiging onderschepte hij een diep gespeelde bal waardoor de kans voor WSJ verloren ging. In de 84 e minuut werd ook Willem nog gewisseld voor Michael. In blessuretijd kwam GSBW zelf nog op 5-1. Vanuit een counter kon Matthew alleen richting het doel van WSJ lopen. Alleen voor de keeper legde hij prima breed op de meegelopen Luuk die de bal simpel over de doellijn kon tikken. Al met al een verdiende overwinning vandaag. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen de concurrent voor de 3 e plaats HHC ’09 op het