2 - 1

4e klasse D

30 april 2019 19:00

Onbekend

Op dinsdag 30 april 2019 moest GSBW 1 aantreden tegen WSJ uit Tilburg. Deze wedstrijd stond gepland voor zondag 5 mei, maar omdat Willem II dan de finale speelt werd hij na overleg tussen beide verenigingen vervroegd. WSJ stond op plaats 13 van de ranglijst met 4 punten uit 22 wedstrijden en met pas 1 overwinning. De 1 e wedstrijd dit seizoen was door GSBW gewonnen met 5–1. Onderschatting lag dus op de loer.
GSBW begon met de volgende 11: Jelle van der Velden, Michael Tschmarke, Dion van Loon, Luuk Becker, Willem Vissers, Koen Meijboom, Bradley Luijten, Milan van Boxtel, Willem Kleijssen, Matthew Haneveer en Nermin Husic. Op de bank zaten: Andrej Spajic, Wesley van Gestel en Tymen van Loon. Niet beschikbaar waren: Sander Schell, Igor van Loon, Tim Otten en Rick Kuijpers.
WSJ liet al gelijk blijken voor de 2 e overwinning te gaan. De 1 e kans viel al te noteren na 23 seconden. Jelle kon een schot niet vasthouden waarna WSJ spits Harrie Hesselberth er als de kippen bij was om de bal van dichtbij binnen te tikken. Gelukkig ging de bal net over het doel. GSBW was dus gewaarschuwd. In de 7 e minuut kreeg Bradley een vrije schietkans na een combinatie door het centrum. Bradley schoot van dichtbij echter tegen de keeper. In de 12 e minuut was er de 2 e kans voor WSJ. Vanuit een lange bal kwam spits Harrie Hesselberth weer in balbezit. Zijn schot vanaf ongeveer 15m werd door Jelle gekeerd en ook de rebound van Nick Vreven was een prooi voor Jelle. In de 28 e minuut kreeg Milan een prima kans. Op aangeven van Willem K. schoot hij iets te gehaast van ongeveer 12m naast de verkeerde kant van de paal. In de 34 e minuut kwam WSJ op een 1-0 voorsprong. Een voorzet vanaf links werd door de eerder genoemde spits in 2x achter Jelle geschoten. WSJ was deze 1 e helft feller in de duels en liet duidelijk blijken voor de 3 punten te gaan. Onder de rust werd Willem K. gewisseld en kwam Wesley voor hem in het veld. Luuk ging in de spits spelen en Wesley nam zijn plaats achterin over.
In de 48 e minuut viel de 1 e gele kaart. De ontvanger was Nick Vreven wegens het geven van commentaar op de leiding. In de 51 e minuut kon Jelle weer aan de bak. Hij tikte een schot met de vingertoppen tot corner. In de 57 e minuut kreeg Dion geel voor een iets te forse tackle. 2 minuten later kwam GSBW op 1-1. Luuk kopte een vrijetrap van Bradley prima binnen. In de 64 e minuut kwam GSBW weer op achterstand te staan. Een voorzet vanaf links werd door Omar Albaki bij de 1 e paal hoog achter de verraste Jelle binnen getikt. Enkele minuten later kwam aanvaller Tymen in het veld voor middenvelder Koen. GSBW probeerde er nog wel een gelijkspel uit te slepen maar het zat er deze dinsdagavond niet in. Door tijdrekken en nog 2 gele kaarten sleepte WSJ de 2 e overwinning uiteindelijk binnen. Gezien de kansen voor WSJ en het matige spel van GSBW zat er vandaag ook niet meer in.
De volgende competitiewedstrijd is op 12 mei, thuis tegen HHC '09 uit Heusden.