CHC 1 (zon)

4e klasse D

26 mei 2019 14:30

Onbekend

Vandaag, zondag 26-05-2019, stond de thuiswedstrijd tegen de kampioen CHC uit Den Bosch op het programma. CHC was al kampioen met 71 punten uit 25 wedstrijden en een doelsaldo van 114 voor en 29 tegen. De 1e wedstrijd was geëindigd in een 7-0 overwinning voor CHC. CHC was deze competitie nog ongeslagen, 23 x winst en 2x gelijk.
GSBW begon vandaag met de volgende 11: Jelle van der Velden, Michael Tschmarke, Dion van Loon, Koen de Bruijn, Willem Vissers, Tim Otten, Igor van Loon, Milan van Boxtel, Denzel van Houtum, Bob Peeters en Nermin Husic. Als wissel waren beschikbaar: Luca Glorius, Niek Nihot, Luuk Becker en Willem Kleijssen. Niet beschikbaar waren: Sander Schell, Bradley Luijten en Rick Kuijpers.
1e helft:
CHC nam gelijk het initiatief en GSBW zakte in, zoals vooraf was afgesproken. In de 18e minuut was het 1e kansje voor GSBW. Nermin kapte op links zijn tegenstander prima uit. Helaas belandde zijn schot, vanaf de punt 16, in de handen van de doelman. CHC kon weinig echte kansen creëren. Met afstandsschoten werd geprobeerd gevaar te stichten. Jelle was bij de les of de inzet werd op tijd geblokt door een verdediger. GSBW stond goed maar was bij balbezit te slordig in de passing. In de 28 en de 29e minuut kreeg GSBW enkele prima kansen. Helaas was de eindpass niet op maat waardoor deze kansen verloren gingen. In de 31e minuut kwam GSBW toch op een 1-0 voorsprong. Op aangeven van Igor kon Nermin vanaf links alleen richting het doel van CHC opstomen. Nermin bleef koel en schoof de bal beheerst in de verre hoek. In de 37e minuut kwam GSBW zelfs op een 2-0 voorsprong. Een corner van Denzel werd door Bob in 1e instantie omhoog gekopt. De rebound was ook voor Bob en met een omhaal liet hij iedereen van CHC kansloos waardoor GSBW op een onverwachte 2-0 voorsprong kwam. Gezien het spelbeeld was de voorsprong terecht. Er waren dan ook geen redenen om te wisselen.

2e helft:

CHC vond wel dat er gewisseld moest worden. Topscoorder met 46 doelpunten, Younes Hadouir, kwam in het veld voor Faysal El Ghamarti. Al na enkel minuten had deze wissel succes en kwam CHC op 2-1. Kevin Kuper kopte een voorzet vanaf links goed binnen. In de 57e minuut kwam CHC op 2-2. Vanuit een combinatie door het centrum kon Younes Hadouir zijn 47e doelpunt  van deze competitie achter Jelle binnen schieten. Zowel GSBW als CHC kregen nog enkele kansen om op voorsprong te komen. Beide 11-tallen konden uiteindelijk wel leven met deze uitslag. Younes Hadouir behaalde door deze uitslag de zilveren schoen in de topscoorderlijst van het Brabants Dagblad.

Door dit resultaat eindigde GSBW op plaats 3 van de ranglijst en mag er nacompetitie worden gespeeld voor promotie naar de 3e klasse.

Volgende week zondag, 02 juni 2019, wordt er dan om 14.30 uur thuis gespeeld tegen WDS '19 uit Breda.