4 - 1

4e klasse D

20 januari 2019 14:30

Onbekend

Vandaag, zondag 20-01-2019, stond de 1 e wedstrijd na de winterstop op het programma.
Tegenstander, Den Dungen, was een voor GSBW onbekende tegenstander. Zij stonden op
plaats 8 van de ranglijst met 16 punten uit 11 wedstrijden.
GSBW begon vandaag met de volgende 11 aan de wedstrijd: Jelle van der Velden, Dion van
Loon, Tim Otten, Rick Kuijpers, Willem Vissers, Igor van Loon, Bradley Luijten, Milan van
Boxtel, Matthew Haneveer, Deniz Baris en Nermin Husic.
Op de bank zaten: Luuk Becker, Luca Glorius, Patrick Weel, Denzel van Houtum en Hein
Christiaanse. Niet beschikbaar waren: Sander Schell en Michael Tschmarke.
1 helft:
Het begin was aftastend door beide 11-tallen. Den Dungen was iets aanvallender en iets
meer in balbezit. In de 10 e minuut viel de 1 e gele kaart. Daan van der Heijden was de
gelukkige na een overtreding op Matthew.
De 1 e kans voor GSBW was in de 17 e minuut. Een door Bradley genomen corner vanaf links
werd door Dion, vanuit de lucht, ineens op de schoen genomen. Helaas kon een verdediger
op de doellijn nog redding brengen.
In de 19 e minuut viel de 1 e kans voor Den Dungen te noteren. Vanuit een counter over links
schoot de aanvoerder van Den Dungen de bal op de paal.
In de 22 e minuut viel de 1 e gele kaart voor GSBW. Rick was de ontvanger na een iets te late
sliding. Het spel golfde op en neer waarbij Den Dungen iets feller was en het gevaarlijk was
door cross gespeelde ballen over de vleugels.
In de 43 e minuut viel toch nog enigszins onverwacht de 1-0. Een voorzet vanaf links werd
uiteindelijk door Yoeri van Grinsven van dichtbij binnen getikt. Hierbij was niet iedereen van
GSBW bij de les.
Het moest wat feller bij GSBW. De 2 e bal was te vaak voor de tegenstander en de passes
kwamen niet altijd aan. Er werd onder de rust niet gewisseld. Iedereen was er van overtuigd
dat er nog volop mogelijkheden waren om een goed resultaat te behalen.
Helaas moest Nermin al in de 55 e minuut worden vervangen wegens hamstring problemen.
Denzel kwam voor hem in het veld.
In de 57 e minuut had GSBW pech. Een schot van Matthew, vanaf de rand 16, belandde op de
paal. De rebound was voor Dion maar zijn inzet ging ruim over het doel.
In de 62 e minuut viel ongelukkig de 2-0. Een schot van Tom Schuurmans leek ongevaarlijk
maar via de kluts viel de bal dan toch nog voor de voeten van Daan van der Heijden. Alleen
voor Jelle scoorde hij beheerst. In de 68 e minuut paste GSBW een dubbele wissel toe.
Verdedigers Willem en Tim werden vervangen door Luuk en Luca. GSBW ging achter een op
een spelen om te trachten de achterstand weg te werken.
In de 84 e minuut viel echter de 3-0. De net ingevallen Lars van Nieuwburg slalomde op inzet
voorbij 2 GSBW verdedigers en liet Jelle kansloos vanaf ongeveer 13m.
1 minuut voor het einde van de wedstrijd kwam GSBW op 3-1. Op aangeven van Denzel was
Luuk de maker van dit doelpunt.
In blessuretijd kwam Den Dungen dan ook nog op een 4-1 voorsprong. Vanuit een counter
was de doelpuntenmaker wederom Lars van Nieuwburg.
De overwinning voor Den Dungen was wel terecht alleen wat geflatteerd.
Volgende week staat thuiswedstrijd tegen Audacia op het programma en heeft GSBW wat