2 - 3

4e klasse D

17 februari 2019 14:30

Onbekend

Vandaag, zondag 17-02-2019, stond de altijd lastige uitwedstrijd tegen Viola uit Alphen op het programma. Viola stond op plaats 12 van de ranglijst. De 1 e wedstrijd in deze competitie werd door de Blauwwitten thuis met 5 – 1 gewonnen. GSBW begon vandaag met de volgende 11 aan de wedstrijd: Jelle van der Velden, Luca Glorius, Dion van Loon, Rick Kuijpers, Michael Tschmarke, Igor van Loon, Tim Otten, Bradley Luijten, Milan van Boxtel, Matthew Haneveer en Luuk Becker. Op de bank zaten, Willem Vissers, Denzel van Houtum en Nermin Husic.
GSBW begon zoals afgesproken en zette Viola gelijk onder druk. Viola hanteerde veelvuldig de lange bal om onder deze druk uit te komen. In de 8 e minuut kreeg GSBW de 1 e kans. Een vrije trap, genomen door Bradley, kon maar ternauwernood door de doelman van Viola tot corner worden getikt.
In de 14 e minuut kwam Viola op een 1-0 voorsprong. Na onnodig balverlies in de GSBW verdediging werd Justin Meeuwsen op rechts aangespeeld. Laatstgenoemde snelde de 16 in en liet Jelle kansloos met een schuiver in de verre hoek. Enkele minuten later kwam GSBW bijna op 1-1. Vanuit een corner belandde de inzet van Igor helaas op de paal. Viola speelde veelvuldig de lange bal op hun lange spitsen, waarbij de doorgekopte ballen
vaak een prooi waren voor de snelle en behendige Justin Meeuwsen. In de 34 e minuut kwam Viola bijna op een 2-0 voorsprong. Vanuit een lange bal kwam de eerder genoemde Justin Meeuwsen, vanaf links, alleen voor Jelle. Jelle bleef goed kijken en bracht redding. GSBW probeerde de 1 e helft van achteruit voetballend op te bouwen. Door het hobbelige veld was dit echter moeilijk en werden de ballen te vaak ingeleverd bij de tegenstander of gingen over de zijlijn. Onder de rust werd er niet gewisseld.
In de 53 e minuut werd de 1 e gele kaart uitgedeeld. Ontvanger was Tim Oomen na het onvoldoende afstand nemen bij een vrije trap. In de 55 e minuut kwam GSBW op 1-1. Een corner, vanaf rechts genomen door Bradley, werd door Dion prima binnen gekopt. Enkele minuten later kreeg Matthew nog een redelijke kans. Zijn inzet ging maar net voorlangs. In de 64 e minuut kwam Viola op- een 2-1 voorsprong. Vanuit een corner viel de bal uiteindelijk via via voor de voeten van Tim Oomen. Van dichtbij liet hij Jelle kansloos. Hierna werd er een dubbele wissel toegepast. Matthew en Tim werden vervangen door Nermin en Denzel. GSBW ging met 3 spitsen spelen en probeerde Viola meer onder druk te zetten. 5 minuten later had deze wissel al succes. Een voorzet vanaf rechts door Denzel werd doorLuuk prima binnen gekopt. 2-2 dus. In de 75 e minuut was een voorzet van Denzel wederom de aanleiding waarbij GSBW op een 2-3 voorsprong kwam. Na goed doorgaan van Luca over rechts en wederom een prima actie
van Denzel werd de voorzet van laatstgenoemde ook nu weer door Luuk prima binnen gekopt. 10 minuten voor tijd had GSBW op een 2-4 voorsprong moeten komen. De inzet van Nermin ging echter voorlangs. Misschien had hij daarbij beter breed kunnen leggen op de geheel vrijstaande Luuk.
In blessure tijd kreeg Max Graafmans nog een dik verdiende gele kaart na het te fel doorgaan op Jelle. Al met al een zwaar bevochten overwinning. De 1 e helft was niet best. De2 e helft was beter en werd er met meer overtuiging gevoetbald.
Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Audacia op het programma.