Ruime overwinning voor GSBW tegen Audacia

2 - 5

4e klasse D

4 november 2018 14:30

Onbekend

Vandaag, zondag 04-11-2018, stond de uitwedstrijd tegen Audacia op het programma. Audacia stond op plaats 11 van de ranglijst met 3 punten uit 5 wedstrijden. Bijna iedereen was fit dus de trainer kon en moest keuzes maken. GSBW begon daarom met de volgende 11 aan de wedstrijd: Jelle van der Velden, Michael Tschmarke, Dion van Loon, Rick Kuijpers, Willem Vissers, Tim Otten, Igor van Loon, Milan van Boxtel, Sander Schell, Luuk Becker en Nermin Husic. Als wissel waren beschikbaar: Luca Glorius, Matthew Haneveer en Bradley Luijten.
Al in de 2 e minuut kreeg GSBW de 1 e kans. Vanuit een aanval over links via Rick en Nermin schoot Luuk helaas van dichtbij in het zijnet. In de 6 e minuut kwam GSBW vanuit het niets op een 1-0 achterstand te staan. Een voorzet van de snelle rechtsbuiten werd uiteindelijk door Jus Janssen met een sliding achter Jelle gewerkt. Al in de 14 e minuut kwam GSBW op 1-1. Na een overtreding op Nermin werd de vrije trap vanaf rechts met links door Sander voorgegeven. Rick was attent en kopte snoeihard binnen. GSBW was duidelijk de betere waardoor Audacia genoodzaakt was om alleen de lange bal te spelen. In de 29 e minuut kwam GSBW op 1-2. Na een overtreding op Nermin zette Dion zich achter de bal. Vanaf ongeveer 22m schoot hij de bal prima over de muur en langs de vergeefs duikende keeper. 2 minuten later kon de 1-3 op het scorebord worden genoteerd. Nermin speelde op links 2 man uit en vanaf de rand 16 liet hij de Audacia doelman kansloos met een schuiver in de linker benedenhoek. Met deze geruststellende voorsprong kon men naar de thee. Onder de rust werd er dan ook niet gewisseld.
In de 50 e minuut kwam GSBW bijna op een 1-4 voorsprong. Wederom was het Nermin die vanaf links voorbij enkele verdedigers slalomde. Helaas belandde zijn inzet op de paal. In de 52 e minuut kreeg Audacia nog een geweldige kans. Na een misverstand in de GSBW verdediging kon aanvoerder Alex Aarts alleen richting Jelle lopen. Zoals vaker bleef Jelle ook nu goed naar de bal kijken en kon met de voet redding brengen. In de 56 e minuut werd het nu wel 1-4. Op aangeven van Luuk was het weer Nermin die voorbij enkele tegenstanders ging. Op zijn uithaal vanaf de rand 16 had de keeper geen antwoord.
In de 70 e minuut werden Nermin, Igor en Willem gewisseld en kwamen Matthew, Bradley en Luca in het veld. In de 88 e minuut kwam Audacia toch nog onverwachts op 2-4. Een vrije trap, genomen door Gijs Outmayer, werd door de geheel vrij gelaten Jannes Klijsen achter Jelle geschoten. 2 minuten in blessuretijd kwam GSBW nog op 2-5. Op aangeven van Milan schoot Sander de bal onberispelijk in de linkerbovenhoek. GSBW was vandaag duidelijk de betere en de overwinning was dan ook terecht. Volgende week is er een inhaal / beker programma. GSBW is dan vrij.
De eerstvolgende wedstrijd is op 18-11-2018. Op sportpark D’n Kuil is dan WSJ de tegenstander.