HHC'09 1 (zon)

4e klasse D

12 mei 2019 14:30

Onbekend

Vandaag, zondag 12 mei 2019, stond de thuiswedstrijd tegen de nr. 7 van de ranglijst, HHC  op het programma. De 1 e wedstrijd, uit bij HHC, was geëindigd in 1-1. GSBW begon vandaag met de volgende 11 aan de wedstrijd: Jelle van der Velden. Michael Tschmarke, Dion van Loon, Rick Kuijpers, Niek Nihot, Koen Meijboom, Bradley Luijten, Milan van Boxtel, Matthew Haneveer, Bob Peeters en Nermin Husic.
Als wissel waren beschikbaar: Denzel van Houtum, Luuk Becker en Tymen van Loon. Niet beschikbaar waren: Igor van Loon, Sander Schell, Tim Otten, Luca Glorius en Willem Vissers.
GSBW begon vol overtuiging aan de wedstrijd. De 1 e kans viel al te noteren in de 2 e minuut. Op aangeven van Matthew kapte Nermin op links in de 16 zijn tegenstander uit. Zijn inzet ging uiteindelijk via de keeper corner. In de 7 e minuut schoot Nermin de volgende kans net naast. GSBW begon goed aan de wedstrijd en de beste kansen waren dan ook voor de thuisploeg. Nermin en Koen kregen nog prima kansen om GSBW op voorsprong te brengen. Helaas was de 1 e de beste kans voor HHC gelijk raak. Een corner vanaf rechts werd door de inlopende Alpay Husrevoglu ongehinderd binnen gekopt. GSBW was de 1 e helft zeker niet de mindere maar het ontbrak aan de beslissende eindpass. Onder de rust werd er dan ook niet gewisseld.
GSBW begon vol overtuiging aan de 2 e helft. Al na 3 minuten kopte Dion uit een vrije trap van Bradley op de lat. De rebound werd door Matthew in de handen van de keeper gekopt. Enkele minuten later kapte Nermin in de 16  2 tegenstanders uit. Helaas, voor GSBW, werd zijn inzet door de HHC doelman uit de linker benedenhoek getikt. In de 56 e minuut kwam GSBW verdiend op 1-1. Vanuit een pass van Michael schoot Milan op de paal. De rebound werd door Bob goed binnen getikt. Enkele minuten later kwam GSBW op een 1-2 achterstand te staan. Een vrijetrap, vanaf links,
werd door Sinan Alkan bij de 2 e paal binnen gekopt. Hierna werd Niek vervangen door Denzel. In de 67 e minuut kreeg Matthew nog een prima kans. Helaas ging zijn inzet tegen de keeper. De rebound was ook voor Matthew maar hij werd daarbij in de 16 onderuit gehaald. Penalty dus. Bradley ging resoluut achter de bal staan en schoot de 2-2 binnen. De scheidsrechter oordeelde echter dat hij moest worden overgenomen. Ook nu bleef Bradley
cool en werd het 2 – 2. GSBW ging vol voor de overwinning en kreeg ook enkele 100% kansen. Nermin en Bob werden gewisseld voor Tymen en Luuk. In de 76 e minuut bleek de 1 e de beste kans voor Luuk gelijk raak te zijn. Vanuit een lange bal van Dion kwam Luuk in balbezit. Zijn lob over de keeper bleek goed te zijn voor de terechte 3 – 2 voorsprong. HHC probeerde het nog wel met lange ballen maar GSBW kreeg de beste kansen om de
voorsprong uit te breiden. De scheidsrechter liet nog 6 minuten in blessuretijd doorspelen maar GSBW bleef overeind en was de overwinning uiteindelijk terecht. Door deze overwinning is het spelen van de nacompetitie zo goed als zeker. Volgende week, 19 mei 2019, staat de uitwedstrijd tegen Nevelo uit Oisterwijk op het programma.