Jong Brabant 1

3e klasse/4e klasse 5

3 juni 2018 14:30

Onbekend

Zondag, 03-06-2018, stond voor GSBW de 1 e wedstrijd in de nacompetitie voor behoud van de 3 e klasse op het programma. Tegenstander was Jong Brabant uit Berkel Enschot. Jong Brabant behaalde op de laatste competitiedag de 3 e periodetitel in de 4 e klasse D en streed dus voor promotie.
GSBW begon met de volgende 11 aan de wedstrijd: Dave van Berkel, Willem Vissers, Dion van Loon, Rick Kuijpers, Joeri van Wanrooy, Bram Verschuren, Igor van Loon, Bradley Luijten, Sander Schell, Luuk Becker en Nermin Husic.
Als wissel waren beschikbaar: Bob Peeters, Denzel van Houtum, Milan van Boxtel, Luca Glorius en Jelle van der Velden.
Na een aftastend begin nam GSBW het initiatief. Dit resulteerde in wat kleine kansjes maar het ontbrak aan de juiste eindpass. In de 26 e minuut kreeg Willem een goede kans op aangeven van Sander. Zijn inzet met links ging helaas naast. In de 27 e minuut was de 1 e de beste kans voor J. Brabant gelijk raak. Vanuit een snelle counter over rechts kon een voorzet van Jelle Jonkers door Jeroen van Laak bij de 2 e paal worden binnen getikt. 0- 1.  In de 31 e minuut kwam GSBW bijna op 1-1. Een corner van Bradley werd door Igor bijna binnen gekopt. Met een prima reflex kon de J. Br. doelman redding brengen. In de 44 e minuut kwam GSBW terecht op 1-1. Nermin slalomde vanaf links de 16 in en werd daar onderuit gehaald. Penalty dus. Bradley ging achter de bal staan en liet keeper Martijn Luijbregts kansloos. Ruststand 1-1. De ruststand was terecht. GSBW was te slordig in de passing en niet fel genoeg. J. Brabant kon alleen gevaarlijk worden uit de counter. Onder de rust werd Nermin vervangen en kwam Denzel voor hem in het veld.
In de 53 e minuut kwam GSBW op een 2-1 voorsprong. Een lange bal van Dave werd door Luuk doorgekopt naar Bram. De pass van Bram op Sander was op maat waardoor laatstgenoemde de keeper kansloos liet met een schuiver in de verre hoek. Enkele minuten later kwam J. Brabant alweer op 2-2. Na een misverstand achterin kon de spits van Jong Brabant de bal in een leeg doel tikken. Er werd nog even gedacht aan buitenspel maar na
overleg van de scheidsrechter met zijn assistent bleek het toch een geldig doelpunt. In de 58 e minuut moest Joeri worden vervangen na een botsing met een verplaatsbaar doeltje langs de zijlijn. Luca was zijn vervanger. In de 63 e minuut kwam GSBW weer op voorsprong. Vanuit een pass van Bram liet Sander de J.Brabant doelman kansloos met een schuiver in de verre hoek. 3-2 dus. In de 70 e minuut moesten Luca en Christian van der Linden worden behandeld voor een blessure. Na een duel waarbij de hoofden elkaar raakten kon Luca uiteindelijk
verder maar moest Christian naar de huisartsenpost voor onderzoek aan zijn kaak. In de 77 e minuut kwam GSBW zelfs op een 4-2 voorsprong. Een voorzet, vanaf rechts door Sander, werd door Luuk prima over de keeper binnen gekopt. In de 80 e minuut kwam GSBW goed weg. Een inzet van Jeroen van Laak kon maar ter nauwer nood door Dave tot corner worden getikt. In de 82 e minuut had GSBW zomaar op een 5-2 voorsprong kunnen komen. Op aangeven van Sander schoot Denzel, in vrijstaande positie, net over het doel. 1 minuut later werd Igor vervangen door Milan. In de 86 e minuut kreeg GSBW een penalty tegen na ongelukkig hands in de 16 van Bradley. Jeroen van Laak liet Dave kansloos en scoorde beheerst de 4-3. Nog niets aan de hand dacht iedereen behalve Joop Ooms van J. Brabant. In de 89 e minuut viel een voorzet van de aanvoerder, vanaf links, zomaar over Dave bij de 2 e paal binnen. 4-4 dus en alsnog een verlenging.
1 e verlenging:
In de 102 e minuut kwam J. Brabant bijna op een 5-4 voorsprong. Een voorzet vanaf rechts werd door de gevaarlijke Jeroen van Laak maar net naast getikt. 1 minuut later kwam GSBW op een 5-4 voorsprong. Een voorzet vanaf links door Willem werd met een snoekduik door Luuk prima binnen gekopt. Weer 2 minuten later kwam GSBW zelfs op een 6-4 voorsprong. Sander kon een bal op onnavolgbare wijze binnen houden en Milan aanspelen. Milan had goed oog voor de meegelopen Denzel die de keeper kansloos liet met een schuiver vanaf ongeveer 12m.

2 e verlenging:
Iedereen had de pijp leeg en het spel werd er daardoor niet beter op. GSBW vond het prima zo en J. Brabant probeerde het nog met lange ballen hoog voor het doel. In de 123 e minuut kreeg J. Brabant toch nog de kans om op 6-5 te komen. Op links werd een aanvaller door Luuk in de 16 geblokt waardoor de scheidsrechter naar de stip wees. Wederom liet Jeroen van Laak Dave kansloos vanaf de stip waardoor de 6-5 een feit was. De vele supporters dachten al “het zal toch niet” maar gelukkig kon GSBW deze voorsprong vasthouden en was de overwinning in deze knotsgekke wedstrijd uiteindelijk een feit en gezien het vertoonde ook wel terecht.
Door deze overwinning moet er volgende week uit worden gespeeld tegen SC Hoge Vucht uit Breda. Aanvang 14.30 uur.