Mark van Raamsdonk (vrije trap)

Mannen, 3, 5e klasse 514

6 mei 2018 12:00

Onbekend

Zondag 6 mei 2018 stond de wedstrijd FC Tilburg 8 - GSBW 3 op het programma. In de heenwedstrijd werd het maarliefst 5-1. Doelpuntenmakers waren toen Sjors (3x) en Roy D (2x). Sinds deze oorwassing heeft FC Tilburg maarliefst 5 punten meer gehaald dan de blauwwitten, dus dat het weer zo’n makkelijke wedstrijd zou worden werd op voorhand al uitgesloten.

Ik heb er nergens iets over gelezen, maar volgens mij was dit de warmste zondag 6 mei van dit jaar. Het was in elk geval veel te warm om te voetballen; om lekker op een terras of aan een zwembad en biertje te drinken, daar was het weer voor! De KNVB heeft in haar ivoren toren bedacht dat de amateurs vanaf dit seizoen ook maar heel de maand mei moeten voetballen, dus ook uw geliefde derde moest vandaag aantreden.

Vooraf had Robbie al aangegeven dat hij rechtstreeks zou rijden, ook anderen zouden zelf rijden omdat ze na de wedstrijd direct de tricolores aan wilden moedigen, die zijn na vandaag namelijk al wel klaar en mogen gewoon van het lekkere weer gaan genieten. Roy L besloot op het laatste moment dat hij toch rechtstreeks ging. Dit had waarschijnlijk te maken met het afsluiten van het cafe van de sponsor een dag eerder… Gewoon 5 euro voor Ibiza dus!

Coach Willem was wel op tijd, al heeft hij zelf waarschijnlijk weinig meegekregen van de wedstrijd. Gerard vertelde na de wedstrijd dat hij hem af en toe in zijn zij prikte om te kijken of hij nog wel leefde. Dat het bij coach Willem allemaal wat langzamer ging, was ook tijdens de bekendmaking van de opstelling wel duidelijk. Tergend langzaam noemde hij de namen op. Waar hij normaal gesproken iedere speler test op scherpte door alles door elkaar op te noemen, was hij nu bang dat hij zelf in de knoop zou komen, dus werd er gewoon in logische volgorde verteld wie waar mocht spelen vandaag. Bryan was ook weer van de partij, dus we hadden 2 reserves, Robbie en Roy L. Koen was weer voldoende hersteld van zijn rugproblemen om gewoon te kunnen vlaggen.

Voor de wedstrijd konden we het veld nog niet op, er werd op vakkundige wijze een balletje hooggehouden door het grootste deel van de spelers. Bart liet zelfs meerdere malen zien dat hij hem met links dood kon leggen! Je zag het vertrouwen in een goed resultaat bij iedereen groeien! De toss werd nog verloren, al wilde FC Tilburg niet van kant wisselen, ût derde mocht dus aftrappen. Vanaf dat moment zag je bij iedereen de focus. Duels werden gewonnen, in balbezit werd het balletje rustig rondgespeeld. Het veld werd goed groot gehouden, tot ontsteltenis van Ralph, die vond dat hij nu wel erg veel meters moest maken. Iedereen weet dat dat niet zijn sterkste punt is.

Ût derde kwam op een terechte voorsprong, men had al een aantal kansen verprutst. FC Tilburg is waarschijnlijk wat wedstrijdjes bij GSBW komen kijken, want waar het team van coaches Puttuh, Vermeer en Elands normaal gesproken grossiert in eigen doelpunten, schoot nu een speler van FC Tilburg de 0-1 snoeihard tegen de touwen, gelegenheidskeeper kansloos!

Vanaf dat moment werd FC Tilburg iets brutaler en maakte het goed gebruik van de vele ruimte die men op het middenveld kreeg. Een kwartier na de 0-1 werd het dan ook 1-1. Na een mooie lichaamsbeweging van de speler van FC Tilburg had hij voldoende ruimte om de bal precies in de hoek achter Benny te plaatsen. Een tijdje later zou het ook nog 2-1 worden. Na een te korte terugspeelBAL van Rik kwamen 2 FC Tilburg spelers 2-op-1 met  Benny. Als je hem zo op FIFA18 maakt wordt je voor lafaard uitgemaakt, maar een tikje naar de zijkant was voldoende om de meegelopen speler een open doel te geven.

De 2-1 was ook de ruststand. Willem wisselde Stefan (moest weg) en Rik. Hij dacht dat dit voldoende was om de wedstrijd over de streep te trekken. Ût derde zou haar naam als zelfsturend team geen eer aandoen als aanvoerder Ronald niet wat tactische wijzigingen zou doorvoeren. Doorgaans doet hij dit op zaterdag bij JO19-1, waardoor die jongens kunnen excelleren, maar nu vond hij het ook nodig om dit bij ût derde te doen. Er moest meer druk op hun middenvelders komen, zodat we daar al meer ballen konden veroveren. Er werd dus voor een 1-3-4-3 systeem. Vanaf het begin van de tweede helft werd de tegenstander bij de strot gegrepen. Koen en Benny hebben de tweede helft niks meer hoeven doen. Waar Koen tijdens de eerste helft nogal wat kritiek van de tegenstander kreeg over het feit dat hij vlagde wanneer er een speler van hen maar 2 meter buitenspel stond, hoefde deze discussies tijdens de tweede helft niet meer gevoerd te worden. Benny is bij aanvang van de tweede helft tegen de paal gaan zitten en zou daar tot de drinkpauze blijven zitten.

Ook Robbie had deze helft weinig te doen, de grootste inspanning leverde hij door mee naar voren te gaan en de bal snoeihard op de paal te schieten. Was deze rush naar voren een goedmakertje voor zijn ouders die langs de lijn stonden en teleurgesteld waren omdat hun kroost de eerste helft van deze wedstrijd op de bank zat te verpieteren?

Gescoord werd er ook! Ralph zou binnen een paar minuten de 2-1 achterstand ombuigen in een 2-3 voorsprong. Ook Bart had nog een grote mogelijkheid, helaas schoot hij een vrije bal tegen een verdwaalde speler aan. Hij gaf aan dat de scheidsrechter zei dat hij de goal anders toch niet geteld zou hebben, hier zijn verder geen getuigen van.

Ook de 2-4 zou nog gemaakt worden. Een vrije trap met Mark achter de bal. Voorgaande vrije trappen waren er al genomen deze wedstrijd,  tot genoegen van de tegenstander kwamen deze nog niet in de buurt van een doelpunt.  Ook nu werd er weer smakelijk gelachen om het feit dat GSBW een vrije trap kreeg. Bart had er zoveel vertrouwen in dat hij alvast terugliep. Ronald gaf aan dat hij beter voor de afvallende bal kon blijven staan. Bart bleek gelijk te hebben. Mark maakte aan het gelach een einde door de bal overtuigend en snoeihard bij de verre paal binnen te draaien. Met dit doelpunt kwam de uitslag op het bord, beide teams lieten het verder wat lopen, en dus besloot de scheids dat het genoeg was geweest.

Net als 2 weken geleden won ût derde dus met 4-2. Net als 2 weken geleden was Roel er vandaag niet bij, zou dit het verschil hebben gemaakt? Het is aan Roel om deze vraag komende week uit bij Oirschot vooruit met zijn voeten te beantwoorden. Roy L heeft geluk want deze wedstrijd wordt pas om 13:00 uur gespeeld, kan hij dus uitslapen èn toch nog gewoon op tijd aanwezig zijn.