80'

Mannen, 3, 5e klasse 514

19 november 2017 11:45

Onbekend

Vrijdag 17 november startte de voorbereiding op de wedstrijd tegen Hilvaria. Ad-interim voorzitter / coach van der Putten mocht speechen voor de jubilarissen. Sjors was dit maal aan de beurt en mocht de zilveren speld voor zijn 25-jarig lidmaatschap ontvangen uit de handen van zijn coach. Hem werden nog enkele mooie woorden toegesproken namens zijn huidige trainer. Sjors was zo onder de indruk van deze woorden dat hij besloot dit aan zijn schoonfamilie in zeeland te gaan vertellen. Hij was er dus helaas niet bij deze zondag. Wel namens ons nog van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal Sjors!

Tijdens deze avond werden er al vele ideale opstellingen voor ût derde op een viltje geschreven. Zo ook de opstelling voor deze zondag. Ronald werd beloofd dat hij als reserve zou beginnen, gezien eerdere beloftes aan spelers hield hij dus weer rekening met een basisplaats.

Helaas waren er wel meerdere GSBW 3 spelers afwezig, waardoor we wederom met anderhalve reserve af zouden reizen naar Hilvarenbeek. Bertje had al aangegeven dat ze hem nooit meer zouden zien in Hilvarenbeek, daar hij al 3x op de beekse velden flink geblesseerd is geraakt. Maar zo fanatiek als hij is, had hij wel een spion gestuurd in de vorm van zijn kleine grote neef Ralph.

Na de wedstrijd zou bij GSBW een groot feest aanvangen, waar enkele spelers het op hadden staan. Robbie gaf zelfs aan dat hij heel de week vrij had genomen om van deze zondag bij te komen. Helaas had een griepvirus hem geveld en zou hij wel heel de week bij moeten komen, maar niet van de drank…

Gelukkig konden Patrick en Dave er dit keer wel bij zijn. Ook ad-interim voorzitter / coach van der Putten had zijn spulletjes weer bij, waardoor er eventueel een tweede keer gewisseld kon worden. Toen de opstelling eenmaal bekend was, bleken ook de weergoden ons niet goed gezint. Koude regen was onze mannens deel. Dit terwijl duidelijk zichtbaar was dat het in Goirle wel gewoon droog was.

De dienstdoende scheidsrechter gaf aan dat hij helaas het kortste strootje getrokken had en hierdoor het scheidsrechterspak aan moest trekken. Van tossen had hij nog nooit gehoord, maar verder liet hij gewoon lekker voetballen. Op sommige momenten na was hij niet op een fout te betrappen. Wel weet hij inmiddels dat je niet af hoeft te fluiten wanneer een speler na een gele kaart terug het veld in mag.

Ook zat hij goed toen hij (nadat hij al een speler van Hilvaria de gele kaart had getoond) Roel voor 10 minuten langs de kant stuurde om af te koelen. Roel zou zelf ook beamen dat dit hem goed had gedaan. Als de rust zelve zijnde keerde hij terug op het veld.

Inmiddels was er al wel gescoord, GSBW was zelfs op voorsprong gekomen, al was dat maar voor even. Twan bezorgde de bal bij Roy L, die met een droge knal de keeper verraste. Aan de andere kant werden wederom vele fouten gemaakt, waardoor Hilvaria de 0-1 achterstand snel om kon buigen naar een 3-1 voorsprong. Voor rust zou het zelfs nog 4-1 worden.

In de rust ging het ditmaal niet over de minininja’s, maar over super-man. Zou dit dan de inspiratie vormen voor een goede tweede helft?

In de rust kwam Justin zijn oude trainer Ronald vervangen om naast zijn andere oude trainer Patrick te spelen. Achter hem stond ook weer een oud-trainer van hem (Benny). Dit moest dus haast goed gaan komen. GSBW kwam de tweede helft ook prima uit de startblokken wat ook resulteerde in de bijna-aansluitingstreffer van Mark. Met een prachtig schot in de verre hoek passeerde hij de keeper, 4-2. Vlak erna kregen we een vrije trap op ongeveer dezelfde plaats, waarop Mark uiteraard achter de bal ging staan. Helaas ging deze bal net naast, waardoor de aansluitingstreffer uitbleef.

Als-je-hem-zelf-niet-maakt….. Jawel hoor, de eerste de beste kans was weer raak in de tweede helft en de marge was weer 3. Roy L en Twan combineerden nog prachtig aan de linkerkant, Twan bezorgde de bal knap terug bij Roy, die met zijn welbekende chocoladebeen de keeper in de verre hoek passeerde. Zou het dan toch???? Ût derde ging va banque spelen en kreeg hierdoor helaas de deksel op de neus. Hilvaria zou ook de 6-3 nog maken.

Roel had besloten dat hij als linksback tussen de linies ging spelen. Verrassend was vooral dat dit tussen de rechtshalf-linie en spits-linie was. Dat Hilvaria hier ook van schrok, bleek wel toen hij een aantal niet te missen kansen kreeg, maar toch jammerlijk miste. In de laatste vijf minuten had hij de blauwwitten alsnog de volle drie punten kunnen schenken.

Gezegd moet worden dat we voor de 0-1 al twee goede kansen gehad hadden. Zo stond Stefan in de eerste minuut al in de 16-meter oog-in-oog met de keeper, maar met knikkende knieën schoot hij hopeloos naast. Mark kreeg een paar minuten later een uitgelezen mogelijkheid met een intikkertje bij de tweede paal, een tikkertje was het, maar wel tegen de tweede paal. Dit alles voordat Hilvaria ook maar over de middellijn was geweest. Ook verderop in de wedstrijd kreeg ût derde nog flinke kansen, maar het zat weer niet echt mee. Hilvaria was vandaag efficiënter en hield hierdoor 3 punten over aan de sportieve wedstrijd.

Aanstaande zondag zal ût derde aantreden tegen LSV 4. De mannen uit Lennisheuvel staat met 6 punten meer (en een wedstrijd minder) op de 4e plaats in de competitie. Deze wedstrijd zal om 12 uur aanvangen op sportpark d’n Kuil.