Scheidsrechter

Joost Broers

Accommodatie

Onbekend

Na 2 ruime nederlagen in de competitie,  uitschakeling in de beker en een coach onder druk moest er afgelopen zondag wel gewonnen worden van FC Tilburg 8. Dat er druk op deze wedstrijd stond was wel duidelijk. Helaas was niet iedereen bestand tegen deze druk, maar liefst 9 spelers hadden zich afgemeld voor deze nu al zeer cruciale wedstrijd. Bondscoach Vermeer erkende het belang van deze wedstrijd en ging op zaterdagavond controleren bij het Oktoberfest van de familie Tschmarke. Hij zag hier al dat het goed zat en informeerde coach Putten die op zijn beurt bij het 35 jarig jubileum was van de TDV om daar te controleren of de aanwezige spelers wel op tijd naar bed gingen. Beide heren oogde tevreden en waren blij met de professionele voorbereiding van de aanwezige spelers en op tijd hun bed opzochten voor deze thuiswedstrijd tegen de nieuwe fusieclub uit Tilburg, kortweg FC Tilburg genaamd (origineel gevonden deze naam maar dat terzijde).

Dat de oorwassing tegen WSJ verleden week niet zonder gevolgen kon blijven was voor iedereen wel duidelijk. De vraag was welke speler het slachtoffer van tactisch brein Putten zou zijn. Tot aan de aftrap was dit eigenlijk nog bij niemand bekend want om het team op scherp te houden heeft Putten de opstelling aan ieder individu op het veld gemaakt. Om 12u bleek dat aanvoerder Ronald het slachtoffer was en in de dug-out mocht plaatsnemen. Vanwege de afwezigheid van 2e aanvoerder Jeroen ging de band vandaag naar keeper Benny, ja echt een keeper als aanvoerder. Echt alles gebruikte Putten voor deze wedstrijd om iedereen op scherp te krijgen.

Toen beide  teams klaar stonden op het prachtige hoofdveld van GSBW  bleek dat er maar 10 spelers van ut derde aanwezig waren. Er bleek er nog eentje zich om half 12 in bed omgedraaid te hebben. Gelukkig wilde Rob Sterk ut derde uit de brand helpen. Ook Dave “ Don W” Welten bood zich spontaan aan nadat hij zag dat er wel erg weinig spelers aanwezig waren, nogmaals dank heren.  Tony was weer terug na weken van hoogtestage en mocht uiteraard eerst weer proberen als linksback te gaan spelen. Hierdoor schoof Becker op naar de stopper positie waar hij samen met Roy D stond. Verder was opvallend dat Stefan als linkshalf was gepositioneerd met geen linksbuiten voor zich. Waarschijnlijk waren Putten en Vermeer vergeten dat de conditie van Stefan al enkele jaren geleden zoek is geraakt.

Tegenstander FC Tilburg had eveneens 0 punten en in het begin was zichtbaar dat beide ploegen niet wilde verliezen. GSBW mocht het balletje hebben maar deed er bar weinig mee. In de eerste 20 minuten hadden beide ploegen 1 grote kans maar dit leverde geen doelpunten op. Nadat de openingsfase voorbij was kwam onze laatkomer alsnog het sportcomplex opgelopen, alhoewel het de vraag was of hij dit zelf ook besefte. Na ruim een half uur spelen kwam GSBW op een terechte voorsprong. Na een vlotlopende aanval waar de toekijkende spelers van GSBW 1 met jaloezie naar keken  is het uiteindelijk de diepgaande middenvelder Roy D die met een bekeken schuiver de Tilburgse keeper kansloos laat. In het resterende gedeelte van de 1e helft kreeg GSBW nog een legio kansen om de score uit te breiden maar Sjors en Ralph testte beide het houtwerk en Roy zijn afstandsschot mistte iets of wat aan kracht. Ralph had waarschijnlijk de zaterdagavond nog in zijn benen en moest behalve zijn gewicht ook een fust bier op zijn rug mee dragen leek het. Open kansen, normaal zekerheidjes voor onze eigen Gon-Za-Lo werden gemist. Het zou niet zijn wedstrijd worden bleek later. Op slag van rust viel dan toch de verdiende 2-0. Met een werkelijk prachtige crosspas wist Roel de vrijstaande Sjors te bereiken die met een prachtige volley de keeper in de verre hoek passeerde.

Onder de rust werd besloten dat Tony toch nog niet het gewenste niveau van GSBW 3 had behaald en Don W was zijn vervanger. Tony was hierover zo teleurgesteld dat hij direct het sportpark heeft verlaten.  Ronald bleef nog even op de bank aangezien hij niet de noodzaak van een wissel inzag.

Na enkele minuten in de 2e helft kreeg Ralph, het was echt niet zijn wedstrijd, een klap tegen zijn mond. Erg knap aangezien zijn tegenstander 1,5 kop kleiner was. Vlak hierna valt de beslissing in deze wedstrijd. Wederom is het Sjors die de keeper ditmaal met een mooie lob verschalkt. Even later moet Ronald alsnog het veld in. Ralph verdraait zijn knie en moet geblesseerd het veld verlaten. Roy D weet hierdoor dat hij de enige centrale verdediger is die fit is en gaat iets meer vooruit voetballen. Wat heet, met een fantastisch afstandsschot met zijn chocoladebeen schiet hij de 4-0 tegen de touwen. Hierna laat GSBW duidelijk de teugels vieren. Of het door de conditie komt, of beter gezegd het gebrek daaraan is niet bekend maar na een goed uur voetbal kantelde de wedstrijd. Linkshalf Roy L speelde zo’n beetje naast back Roel, Ronald heeft na een kopbal 10 minuten over zijn hoofd staan wrijven, Robbie was dichtbij een eigen goal en Benny had een fantastische save in huis na een vrije trap op randje 16. Toen het zonnetje had plaatsgemaakt voor een flinke regenbui smeekte grensrechter Koen om zijn jas. De mensen in de dug-out dachten heel sociaal te zijn door zijn jas, die naast de dug-out lag, in de dug-out te leggen. Helaas was dit niet helemaal wat Koen bedoelde. Na enkele reddingen van Benny moest hij in de slotminuut toch nog een tegentreffer incasseren. Een dieptebal waarbij de scheidsrechter affloot voor buitenspel ,maar toen zag dat het toch geen buitenspel was en aangaf dat er verder gevoetbald moest worden kon de aanvaller van de bezoekers alleen op het blauwwitte doel afgaan. Aangezien iedereen door het fluitsignaal van de verder prima leidende scheidsrechter was verrast was het voor de spits een koud kunstje om de bal in het doel te schieten. In de blessuretijd was het wederom die watervlugge aanvaller Sjors die zijn naam op het scorebord wist te zetten. Middels een prachtige afwerking na een prima steekpass vanuit het middenveld zette hij de 5-1 op het wedstrijdformulier.

Dit zou ook de eindstand zijn. Volgende week mag het 3e op pad naar Boxtel waar de plaatselijke voetballers van ODC 7 dit sterrenteam zal ontvangen. We hopen dat alle supporters die vandaag door hun aanwezigheid het vertrouwen in ut derde uitstraalde volgende week ook om 11u in Boxtel zal staan!