27 mei 2018 14:30

Scheidsrechter

JJP De Kroon KNVB

Onbekend

Vandaag, zondag 27-05-2018, stond de laatste wedstrijd van deze competitie op het  programma. Tegenstander was ZIGO uit Tilburg. ZIGO stond op plaats 11 van de ranglijst en bij winst waren zij veilig. Voor GSBW stond er deze wedstrijd niets meer op het spel. Door het verlies van afgelopen week bij SVSSS moet er nacompetitie worden gespeeld voor behoud van de 3 e klasse. De 1 e wedstrijd was door GSBW met 1-0 gewonnen.
GSBW begon vandaag met de volgende 11 aan de wedstrijd: Dave van Berkel, Luca Glorius, Dion van Loon, Bram Verschuren, Willem Vissers, Igor van Loon, Bradley Luijten, Milan van Boxtel, Denzel van Houtum, Bob Peeters en Nermin Husic. Op de bank zaten: Rick Kuijpers, Luuk Becker, Sander Schell, Joeri van Wanrooy, Reno Maas en Rick van der Schoot. Niet beschikbaar waren Michael Tschmarke en Jordi Vermeer.
Al na 3 minuten kwam GSBW op een 0-1 achterstand te staan. Een lange bal vanaf rechts kwam terecht bij linksbuiten Paul Brok. Hij kapte zijn tegenstander in de 16 uit en met rechts verraste hij Dave met een schuiver in de korte hoek. GSBW voetbalde goed mee maar had in de 19 e minuut zomaar op een 0-2 achterstand kunnen komen. Gelukkig schoot Stijn Bredorecht in de handen van Dave.GSBW had ook enkele prima aanvallen in huis. Met name over links. Helaas ontbrak het aan de juiste eindpass waardoor er niet werd gescoord. In de 36 e minuut kon Dave nog aan de bak. Een vrije trap kon maar ternauwernood door hem tot corner worden getikt.GSBW was deze 1 e helft zeker niet de mindere maar het ontbrak aan de juiste eindpass. Onder de rust werd er niet gewisseld.
In de 52 e minuut moest Bram met hamstring problemen worden vervangen en kwam Rick K. voor hem in het veld. Enkele minuten later kwam ZIGO op een 0-2 voorsprong. Een voorzet vanaf rechts viel uiteindelijk via via voor de voeten van Gabor de Brouwer. Deze bedacht zich geen moment, kapte zijn tegenstander in de 16 uit, en liet Dave kansloos met een rollertje in de rechterhoek. GSBW probeerde het nog wel, voetbalde goed mee, maar kon niet echt gevaarlijk worden. Willem werd nog vervangen door Sander en Nermin door Luuk. In blessuretijd werd het zelfs nog 0-3. Een voorzet vanaf rechts werd door Jeroen Staps binnengekopt. Door dit resultaat was ZIGO veilig en verzekerd van ook komend seizoen 3 e klasse voetbal. Voor GSBW rest er nog de nacompetitie.
Volgende week zondag, 3 juni 2018, de 1 e wedstrijd thuis tegen Jong Brabant. Aanvang 14.30 uur.