Datum

11 maart 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag, zondag 11-03- 2018, stond de uitwedstrijd tegen Were Di uit Tilburg op het programma. Were Di stond op de laatste plaats met 5 punten uit 14 wedstrijden. De 1 e wedstrijd was door GSBW met 1-0 gewonnen. Winst was ook nu weer belangrijk om van de onderste plaatsen weg te blijven.
GSBW startte vandaag met de volgende 11: Dave van Berkel, Willem Vissers, Dion van Loon, Rick Kuijpers, Michael Tschmarke, Igor van Loon, Bram Verschuren, Bradley Luijten, Bob Peeters, Luuk Becker en Sander Schell. Als wissel waren beschikbaar: Dick Tammer, Timo Maas, Koen Meijboom, Tymen van Loon en Milan van Boxtel.
1 e helft:
Beide 11-tallen begonnen zenuwachtig aan de wedstrijd waardoor de bal regelmatig bij de tegenstander werd ingeleverd. GSBW was voetballend de betere. Dit leidde in de 12 e minuut tot de 0-1 door Sander. Een lange bal van Bob op Sander ging hieraan vooraf. Sander ging op rechts op snelheid voorbij de linksback van Were Di. Oog in oog met de doelman Nick Verzijl bleef hij uiterst koel en rondde beheerst af met een schuiver in de verre hoek. In de 24 e minuut kreeg Sander zijn volgende kans. Een voorzet vanaf rechts door Bradley werd door hem maar net over gekopt. In de 34 e minuut viel de 1 e gele kaart voor Were Di. Rechtsback Emre Yuksel was de gelukkige na een overtreding op Michael. Op slag van rust had GSBW zomaar op 0-2 kunnen komen. Een voorzet vanaf rechts door Sander kon maar met moeite door de keeper onder de lat vandaan worden getikt. De
rebound was voor Bradley maar helaas schoot hij van dichtbij in het zijnet. GSBW was de 1 e helft duidelijk de betere ploeg met de beste kansen. De voorsprong was dan ook terecht. Were Di kon geen echte kansen creëren.
2 e helft:
Onder de rust was er geen aanleiding om te wisselen. In de 47 e minuut had GSBW de kans om op 0-2 te komen. Een corner werd bijna door Rick
binnengekopt. Met moeite kon de keeper nog redding brengen. De rebound was voor Luuk maar ook nu kon de keeper de bal wegwerken. In de 58 e minuut was GSBW genoodzaakt de 1 e wissel toe te passen. Willem moest met een knieblessure worden vervangen door Koen. Enkele minuten later werd verdediger Miguel van Zwieten bij Were Di vervangen door Dennis van Mierlo. Were Di probeerde meer druk te zeten door veelvuldig de lange / hoge bal te spelen op hoop van zegen dat deze ’n keer goed zou vallen. Echte kansen ontstonden er hierdoor echter niet. In de 71 e minuut moest Bob met een kuitblessure worden vervangen en kwam Tymen voor hem in het veld. In de 72 e minuut kwam GSBW op een 0-2 voorsprong. Een voorzet vanaf links door Michael werd door de Were Di verdedigers slecht weggewerkt en kwam uiteindelijk bij Sander terecht. Deze bedacht zich geen moment en vanaf ongeveer 18m liet hij de doelman van Were Di kansloos met een schuiver in de rechter benedenhoek. Were Di probeerde het nog wel maar kon geen echte kansen creëren. 8 minuten voor het einde van de wedstrijd kwam ook Milan nog in het veld voor de moegestreden Bradley.
Het bleef 0-2 en de overwinning was uiteindelijk ook terecht. GSBW was de gehele wedstrijd voetballend duidelijk de betere en had geen kansen weggegeven.Volgende week staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma. Op sportpark D’n Kuijl is dan RWB te gast.