Datum

6 mei 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag, zondag 06 mei 2018, stond de belangrijke wedstrijd tegen Waspik op het programma. De 1 e wedstrijd was door GSBW op ongelukkige wijze met 4-1 verloren. Waspik stond op plaats 11 met 22 punten uit 21 wedstrijden en een doelsaldo van 45 voor en 51 tegen. GSBW kwam vandaag met de volgende 11 aan de aftrap: Dave van Berkel, Willem Vissers, Dion van Loon, Rick Kuijpers, Joeri van Wanrooy, Igor van Loon, Bradley Luijten, Luuk Becker, Bob Peeters, Sander Schell en Nermin Husic. Op de reservebank zaten: Jelle van der Velden, Milan van Boxtel, Luca Glorius, Koen de Bruijn en Denzel van Houtum.
1 e helft: GSBW begon voortvarend en zette Waspik gelijk vast op eigen helft. Waspik kon alleen op de counter spelen en hanteerde daarom veelvuldig de lange bal. In de 12 e minuut moest Waspik noodgedwongen de 1 e wissel toepassen. Enkele minuten eerder was de keeper van Waspik in botsing gekomen met Luuk. Hij moest met een blessure het veld verlaten. Zijn vervanger was Reinoud Zijlmans. In de 24 e minuut kwam Waspik onverwachts op een 0-1 voorsprong. Na matig uitverdedigen van GSBW viel de bal voor de voeten van Bob Leijtens. Deze bedacht zich geen moment en vanaf ongeveer 18m liet hij Dave kansloos. GSBW kreeg daarna ook nog wel enkele kansjes maar het was niet overtuigend. In de 39 e minuut had GSBW zomaar op een 0-2 achterstand kunnen komen. Een inzet van Guido v.d. Hoven kon maar ternauwernood door Dion van de doellijn worden gehaald.
2 minuten voor rust werd het dan toch nog 0-2. Spits Guido v.d. Hoven kon de bal vanaf de achterlijn simpel terug leggen op Lesley Verschuren die alle tijd kreeg om de bal van dichtbij hoog achter Dave binnen te schieten. Wederom kon GSBW door 2 ongelukkige momenten met een achterstand naar de thee. Onder de rust bleek dat Bob toch nog last had van zijn handblessure waardoor hij vervangen moest worden. Milan kwam voor hem in het veld.
2 e helft:
Ondanks de 0-2 achterstand begon GSBW vol overtuiging aan het 2 e gedeelte van deze wedstrijd. In de 49 e minuut werd een schot van Milan stijlvol gepakt door de Waspik doelman. GSBW ging steeds meer druk zetten en ging vol overgave in de achtervolging. In de 51 e minuut resulteerde dit in de 1-2. Vanuit een pass van Luuk snelde Nermin op rechts voorbij zijn tegenstander. Hij legde op tijd breed op de meegelopen Sander die de bal simpel
en beheerst achter de Waspik doelman schoot. GSBW ging steeds meer druk zetten maar moest attent blijven op de scherpe counters van Waspik. In de 53 e minuut moest Dave dan ook redding brengen op een inzet van dichtbij van Lesley Verschuren. In de 55 e minuut kwam GSBW op 2-2. Een corner, genomen vanaf rechts door Sander, werd door Luuk prima tegendraads binnengekopt. 2 minuten later kwam GSBW zelfs op een 3-2 voorsprong. Op aangeven van Luuk liet Sander de keeper van Waspik kansloos met een prima lob. GSBW ging door en op zoek naar de 4-2. Enkele kansen van
vooral Sander gingen er net niet in waardoor men beducht moest blijven op de counter van Waspik. In de 74 e minuut moest Sander worden vervangen en kwam Denzel voor hem in het veld. Enkele minuten later schoot Jes Zijlmans uit een aanval / counter over links van dichtbij op de paal. In de 78 e minuut kwam GSBW dan toch verdiend op de 4-2 voorsprong. De ingevallen Denzel schoot, op aangeven van Milan, de bal vanaf links beheerst achter de Waspik doelman. Al met al een verdiende overwinning en een wedstrijd met 2 gezichten. Door deze overwinning zijn er nog steeds mogelijkheden om de nacompetitie te ontlopen.
Volgende week wederom een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan DESK uit Kaatsheuvel.