0 - 1

Mannen, 1, 3e klasse B

18 februari 2018 14:30

Onbekend

Vandaag, zondag 18-02- 2018, stond de uitwedstrijd tegen ZIGO op het programma. ZIGO stond op plaats 11 van de ranglijst met 13 punten uit 13 wedstrijden. Het was dus belangrijk voor GSBW om de 3 punten mee naar Goirle te nemen. GSBW begon vandaag met de volgende 11 aan de wedstrijd: Dave van Berkel, Willem Vissers, Dion van Loon, Rick Kuijpers, Michael Tschmarke, Igor van Loon, Bram Verschuren, Bradley Luijten, Dick Tammer, Luuk Becker en Nermin Husic.  Als wissel waren beschikbaar: Sander Schell, Jordi Vermeer, Jelle van der Velden, Milan van
Boxtel en Luca Glorius. Niet beschikbaar waren: Reno Maas en Bob Peeters.
GSBW begon zenuwachtig aan deze wedstrijd maar gaande weg namen zij al snel het initiatief. Dit resulteerde in de 7 e minuut in het 1 e kansje. Een corner, genomen door Bradley, werd door Dick over gekopt. 1 minuut later kreeg Bradley een grote kans. Een pass van Luuk kwam bij Dick in de 16. Laatstgenoemde speelde gelijk door op Bradley die vanaf ongeveer 5 meter een vrije schietkans kreeg. Helaas raakte hij de bal niet goed waardoor deze naast ging. Het 1 e kansje voor ZIGO viel pas te noteren in de 14 e minuut uit een counter. Vanuit een individuele actie schoot Paul Brok naast.
In de 15 e minuut viel de 0-1. Een voorzet vanaf rechts door Willem werd door Luuk schitterend via de binnenkant van de paal binnen gekopt.
In de 28 e minuut viel de 1 e gele kaart. Deze was voor Jeroen Staps na een overtreding op Bradley. Deze overtreding was er een met gevolge want enkele minuten later moest Bradley met een enkel blessure worden vervangen en kwam Milan voor hem in het veld. De 2 e kans voor ZIGO viel pas te noteren in de 36 e minuut. Een vrije trap van aanvoerder Michele Tafuni belandde in het zijnet. Het 1 e half uur was GSBW duidelijk de betere ploeg en de voorsprong was dan ook terecht. Het laatste kwartier voor de rust probeerde ZIGO gevaarlijk te worden via hoge ballen voor het doel en door hun lengte te gebruiken. GSBW ging uiteindelijk verdiend de rust in met een 0-1 voorsprong. Onder de rust was er dan ook geen aanleiding om een wissel toe te passen.
ZIGO begon GSBW gelijk onder druk te zetten. In de 51 e minuut kopte Herjan Lamberink gelukkig net naast uit een corner. In de 60 e minuut was Paul Brok weer gevaarlijk. Zijn geplaatst schot vanaf links met rechts ging maar net naast. In de 67 e minuut moest Willem worden vervangen en kwam Luca voor hem in het veld. In de 70 e minuut kreeg de eerder genoemde Paul Brok geel wegens een schwalbe in de 16. 1 minuut later moest Bram met hamstring problemen worden vervangen door Sander. In de 75 e minuut was ZIGO dicht bij de 1-1. Gelukkig voor GSBW kon Dave de kopbal van de ingevallen Gabor de Brouwer tot corner tikken. In de 78 e minuut had GSBW zomaar op een 0-2 voorsprong kunnen komen. Een snelle counter via Luuk en Nermin werd door laatstgenoemde in vrijstaande positie tegen de goed uitgekomen ZIGO doelman geschoten. ZIGO probeerde daarna de gelijkmaker te forceren door de bal steeds hoog voor de pot te gooien met de hoop dat hij een keer goed zou vallen. Gelukkig voor GSBW zat het nu een keer mee en kon de 0-1 voorsprong door hard werken worden vastgehouden. De scheidsrechter had nog 7 minuten blessuretijd in petto maar uiteindelijk gingen de 3 punten meer naar Goirle. Aangezien ook GSBW 2 vandaag de 3 punten in eigen huis had gehouden was het vandaag een 6 punten weekend voor de selectie.
Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma. Tegenstander is dan de v.v. Bavel.