3 december 2017 14:30

Scheidsrechter

H van Bekkum

Onbekend

Vandaag, zondag 03-12- 2017, stond de thuiswedstrijd tegen v.v. Gilze op het programma. Gilze stond op plaats 2 met 19 punten uit 9 wedstrijden en een doelsaldo van 23 voor en 16 tegen.
GSBW begon vandaag met de volgende 11 aan de wedstrijd: Dave van Berkel, Michael Tschmarke, Dion van Loon, Rick Kuijpers, Willem Vissers, Bram Verschuren, Igor van Loon, Bradley Luijten, Sander Schell, Bob Peeters en Dick Tammer. Op de bank zaten: Luuk Becker, Jasper van Nunen, Nermin Husic, Milan van Boxtel en Jelle van der Velden. Wegens blessures waren Reno Maas en Jordi Vermeer niet beschikbaar.
GSBW voetbalde redelijk mee in de beginfase maar Gilze was iets meer in balbezit. De 1 e kans was dan ook voor Gilze. In de 13 e minuut kreeg Remco van Hoek een vrije schietkans vanaf ongeveer 22m. Gelukkig voor GSBW ging de bal net naast. In de 23 e minuut viel de 1 e
kans voor GSBW te noteren. Een vrije trap voor GSBW werd door Bradley vanaf ongeveer 20m tegen de lat geknald. Enkele minuten later werd Dick in de 16 goed aangespeeld door Willem. De inzet van Dick vanuit de draai ging echter ruim naast. In de 30 e minuut kwam GSBW dan toch nog enigszins onverwacht op een 0-1 achterstand. Een voorzet vanaf links werd uiteindelijk vanuit de kluts door Vasco Oerlemans van dichtbij achter de kansloze Dave geschoten. Enkele minuten later had GSBW zomaar op een 0-2 achterstand kunnen komen. Ruben Cornelissen kwam oog in oog te staan met Dave. Dave was de winnaar in dit duel en kon met de punt van de schoen redding brengen. In de 39 e minuut kreeg GSBW nog ’n kansje. Een corner van GSBW werd door de Gilze doelman niet overtuigend weggewerkt. De daarop volgende inzet van Dick ging helaas over het doel.
In de 41 e minuut kreeg Dean Pelkmans nog een vrije schietkans na matig uitverdedigen van GSBW. Dave kon maar ternauwernood redding brengen ten koste van een corner. De voorsprong voor Gilze was terecht. Zij waren het meest in balbezit en hadden de beste kansen.
Er werd ongewijzigd aan de 2 e helft begonnen. In de 52 e minuut werd er een prima aanval opgezet door GSBW. Via Michael en Sander werd Dick in stelling gebracht. Helaas ging zijn kopbal net naast de verkeerde kant van de paal. In de 61 e minuut werd er een dubbele wissel toegepast. Milan en Nermin kwamen in het veld voor Michael en Dick. GSBW was deze 2 ehelft zeker niet de mindere maar zoals wel vaker deze competitie werd het toch 0-2. Eenvoorzet vanaf rechts werd door Bram weggewerkt. Helaas viel de bal precies voor de voeten
van Rudy van Hoek die Dave kansloos liet met een inzet vanaf ongeveer 10 meter. GSBW ging steeds meer druk zetten waardoor Gilze haar favoriete spelletje kon spelen. Op de counter dus. In de 79 e minuut resulteerde dit in een 0-3 voorsprong voor Gilze. Een corner vanaf rechts werd door Remco van Hoek ongehinderd binnengekopt. Uiteindelijk was de overwinning van Gilze terecht maar de manier waarop GSBW de doelpunten tegen kreeg was enigszins ongelukkig.
Volgende week staat de uitwedstrijd bij ZIGO uit Tilburg op het programma.