Scheidsrechter

T.A.L. Renders

Accommodatie

Onbekend

Vandaag, zondag 05-11- 2017, stond de thuiswedstrijd tegen Were Di uit Tilburg op het programma. De belangen in deze wedstrijd waren groot aangezien beide 11-tallen pas 2 punten hadden behaald uit de eerste 6 wedstrijden. Were Di stond op plaats 13 en GSBW op
plaats 14.
GSBW begon vandaag met de volgende 11 aan de wedstrijd: Dave van Berkel, Willem Vissers, Dion van Loon, Bram Verschuren, Rick Kuijpers, Michael Tschmarke, Igor van Loon, Luuk Becker, Dick Tammer, Sander Schell en Nermin Husic. Als wissel waren beschikbaar: Timo Maas, Jasper van Nunen, Milan van Boxtel, Indy in ’t Groen en Luca Glorius. Wegens blessures waren Bradley Luijten, Reno Maas en Jordi Vermeer niet beschikbaar. Nadat onze pupil van de wedstrijd, Rick Dikhoff, het goede voorbeeld had gegeven door de Were Di doelman simpel te passeren kon GSBW aan de bak.
1 e helft:
GSBW begon onrustig aan deze wedstrijd. De passes werden regelmatig bij de tegenstander ingeleverd waardoor Were Di een veldoverwicht had. GSBW speelde in het begin te vaak de lange bal die alleen bij de tegenstander belandde. Tot kansen voor Were Di resulteerde dit overwicht echter niet. Pas in de 20 e minuut kreeg Shabazz Abadi het 1 e kansje. Zijn schot vanaf links werd door Dave tot corner getikt. In de 21 e minuut kreeg Joep Kuijpers als eerste de gele kaart na een overtreding op Michael. In de 27 e minuut kreeg GSBW een grote kans. Vanuit een pass van Bram kwam Dick oog in oog te staan met de Were Di doelman. Helaas voor GSBW kon de doelman met de punt van de schoen nog redding brengen op de inzet van Dick. 2 minuten voor de thee kwam GSBW dan toch op een 1-0 voorsprong. Een verre uittrap van Dave werd door Luuk goed doorgekopt. Sander was attent en ging alleen op de keeper van Were Di af. Op het moment dat Sander hem passeerde werd hij onderuit getikt waardoor de
scheidsrechter geen andere mogelijkheid werd geboden dan de bal op de stip te leggen. Sander ging zelf achter de bal staan en liet de Were Di doelman kansloos waardoor GSBW met een 1-0 voorsprong de rust in ging. Were Di was deze 1 e helft het meest in balbezit maar de beste kansen waren voor GSBW.
2 e helft:
Er werd ongewijzigd aan de 2 e helft begonnen. In de 56 e minuut was GSBW echter al genoodzaakt om de eerste wissel toe te passen. Michael moest met een hamstringblessure worden vervangen waardoor JO-19 speler Luca Glorius zijn debuut maakte in GSBW 1. Were Di ging steeds meer druk zetten om te proberen om de achterstand goed te maken. Ook deze 2 e helft was Were Di het meest in balbezit maar waren de beste kansen voor GSBW. De beste kans was in de 88 e minuut voor Luuk uit een voorzet van de ingevallen Jasper. Helaas, voor GSBW, ging de kopbal van Luuk via de keeper en de paal niet in het doel. De scheidsrechter had nog bijna 5 minuten blessuretijd in petto. Het zou toch niet !!!!!!!.
Ook Milan werd nog ingebracht voor de moegestreden Dick maar uiteindelijk bleven de 3 punten in Goirle. Het was vandaag misschien wel, in voetballend opzicht, de slechtste wedstijd van GSBW tot nu toe maar leverde wel 3 belangrijke punten op.
Volgende week is er geen programma. De eerst volgende wedstrijd is op 19 november thuis