Bavel 1 (zon)

Mannen, 1, 3e klasse B

15 oktober 2017 14:30

Onbekend

Vandaag (zondag 15/10/17) stond de lastige wedstrijd tegen koploper Bavel op het programma. Bavel was koploper met 9 punten uit 3 wedstrijden en had daarbij een doelsaldo van 10 doelpunten voor en 1 tegen.
GSBW begon vandaag met de volgende 11 aan de wedstrijd: Dave van Berkel, Jordi Vermeer, Dion van Loon, Bram Verschuren, Rick Kuijpers, Willem Vissers, Igor van Loon, Luuk Becker, Dick Tammer, Sander Schell en Jasper van Nunen. Op de bank zaten: Reno Maas, Nermin Husic en de JO19-1 spelers Jelle van der Velden, Tymen van Loon en Indy in ’t Groen. Niet beschikbaar waren: Bradley Luijten en Michael Tschmarke.
Het 1 e kansje voor Bavel viel te noteren in de 6 e minuut. Na een combinatie over links kreeg Sander van Gils de mogelijkheid om uit te halen vanaf ongeveer 12m. Dave kon simpel redding brengen. In de 14 e minuut kreeg GSBW de 1 e kans. Vanuit een pass van Dick kwam Sander in balbezit.
Hij kapte zijn tegenstander goed uit en gaf de bal voor op Jasper. Helaas liet laatstgenoemde de bal iets te ver van zijn voet springen waardoor de Bavel doelman redding kon brengen. In de 26 e minuut kwam GSBW op een 1-0 voorsprong. Dick speelde op rechts 2 man uit in de 16 en legde de bal terug op Sander. Sander bedacht zich geen moment en liet de Bavel doelman kansloos met een schuiver in de linker benedenhoek. In de 32 e minuut viel de 1 e gele kaart. Ontvanger was Nick Burgers na een overtreding op Willem. De toegekende vrije trap werd door Bram naast geschoten.
Enkele minuten later kreeg Paul Carton een vrije schietkans. Vanaf de rand 16 schoot hij naast. Op slag van rust kwam GSBW nog bijna op een 2-0 voorsprong. Een prima aanval via Dick en Sander belandde uiteindelijk bij Luuk. Met een prima redding voorkwam de doelman van Bavel dat het schot van Luuk in de rechter bovenhoek zou verdwijnen. GSBW speelde een prima 1 e helft en de voorsprong was dan ook terecht.
Er werd dan ook ongewijzigd aan de 2 e helft begonnen. In de 51 e minuut kreeg Nick Burgers zijn 2 e gele kaart en kwam Bavel met 10 man te staan.
De uit deze overtreding verkregen vrije trap, genomen door Dion, verdween bijna in de rechter bovenhoek. Met een katachtige reactie kon keeper Glenn van Peer de bal nog weg stompen. Enkele minuten later kreeg ook Bas Plasman nog geel na het vasthouden van Sander. In de 62 e minuut had Bavel zomaar op 1-1 kunnen komen. Op aangeven van Bob Brooijmans kon spits Falko Fokkema de bal bijna achter Dave tikken. Gelukkig voor GSBW
raakte hij de bal niet goed en kon Dave redding brengen. In de 69 e minuut kreeg Luuk een prima kopkans om de 2-0 op het scorebord te laten noteren. De voorzet van Rick werd maar net naast de verkeerde kant van de paal gekopt. GSBW kreeg nog diverse mogelijkheden om
de score te vergroten maar het overtal werd niet altijd goed uitgespeeld. In de 79 e minuut werd de moegestreden Dick vervangen door Nermin. Enkele minuten later moest ook Sander worden vervangen en kwam Tymen voor hem in het veld. In de 88 e minuut was het ook genoeg voor Willem. Wegens kramp werd hij vervangen door Reno. Omdat GSBW vergat de 2-0 te scoren bleef Bavel hoop houden op een beter resultaat. Ver in blessuretijd (6 minuten) viel dan ook nog geheel onverwachts en onverdiend de 1-1. Vanuit een voorzet vanaf links kon Sander van Gils de bal achter Dave tikken.
GSBW speelde vandaag prima en een overwinning zou dan ook verdiend zijn geweest. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen VCB uit Biezenmortel op het programma.