2 - 0

Mannen, 1, 3e klasse B

24 september 2017 14:30

Onbekend

Vandaag, zondag 24-09-2017, stond de 1e wedstrijd van de competitie op het programma.

Voor de meeste spelers van GSBW het debuut in de 3e klasse en al gelijk tegen een gerenommeerde tegenstander. JEKA was het afgelopen seizoen gedegradeerd uit de 2e klasse en wil daarin snel terug keren.

GSBW begon vandaag met de volgende 11 aan de wedstrijd: Dave van Berkel, Jordi Vermeer, Dion van Loon, Rick Kuijpers, Willem Vissers, Igor van Loon, Bram Verschuren, Bradley Luijten, Sander Schell, Luuk Becker en Jasper van Nunen.

Op de bank zaten: Jelle van der Velden, Michael Tschmarke, Dick Tammer, Tim Otten en Joeri van Wanrooy. Wegens blessures waren Reno Maas en Nermin Husic niet beschikbaar.

1e helft:

GSBW begon voortvarend aan de wedstrijd waardoor in de 3e minuut het 1e kansje viel te noteren. Vanuit een verre uittrap van Dave werd de bal goed doorgekopt door Luuk. Bradley had dit al prima ingeschat en dreigde alleen richting het doel van JEKA op te stomen. Helaas liet hij zich op het laatste moment iets te gemakkelijk van de bal afzetten waardoor deze kans verloren ging.

In de 13e minuut kwam GSBW ongelukkig op een 1-0 achterstand. Vanuit het middenveld werd Jules Philippart op links aangespeeld. De GSBW assistent-scheidsrechter vlagde echter resoluut voor buitenspel. De scheidsrechter liet door spelen en Jules Philippart liet zich deze onverwachte kans niet ontnemen en passeerde Dave met een schot in de linker hoek.

GSBW was zeker niet de mindere maar keek toch tegen een achterstand aan.

In de 35e minuut werd het zelfs nog 2-0. Vanuit een voorzet vanaf links kon Randy Klees ongehinderd in koppen. In 1e instantie kon Dave nog redding brengen maar in de rebound was hij kansloos. 2 kansen voor JEKA en 2 doelpunten.

In de 38e minuut wederom een pechmomentje voor GSBW. Jasper werd op links in vrijstaande positie goed aangespeeld en kon eigenlijk alleen richting het doel van JEKA lopen. Helaas voor Jasper en GSBW floot de scheidsrechter af voor een blessure van een JEKA speler.

Onder de rust werd er niet gewisseld.

2e helft:

In de 49e minuut kwam GSBW bijna op 2-1. De kopbal van Rick, vanuit een vrije trap van Bradley, belandde echter op de lat.

In de 65e minuut werden de moegestreden Jordi en Jasper vervangen door Michael en Tim.

GSBW was duidelijk meer in balbezit en streed vol overgave om alsnog een beter resultaat te behalen. In de 72e minuut had Dave nog een prima redding in huis op een inzet van Guy Leijten. Enkele minuten later was Sander dicht bij de 2-1. Alleen voor de keeper werd hij op het moment van schieten vanachter aangetikt waardoor ook deze kans verloren ging.

GSBW was vandaag zeker niet de mindere maar JEKA had aan 2 kansen genoeg om de 3 punten in Breda te houden.

Volgende week staat de 1e thuiswedstrijd op het programma. De tegenstander is dan TSC uit Oosterhout.