Scheidsrechter

Ronald en Koen

Onbekend

Opstelling

Na de nederlaag van vorige week tegen RKDSV (4-3) stond vandaag de wedstrijd tegen Tuldania 2 op het programma. Tuldania had de eerste wedstrijd met maar liefst 6-0 gewonnen van Hilvaria, dus de mannen van Willem en Koen waren gewaarschuwd. Toen er om half 12 verzameld werd door de blauwwitten, stonden de meeste spelers van Tuldania de warming-up al te doen. Bij ons leek Tony de eerste te zijn die de boetepot zou gaan spekken, maar later bleek dat hij zich vergist had in bij welk team hij zich had opgegeven. Toen hij uiteindelijk in de juiste kleedkamer aangekomen was, en ook (de derde keeper van dit seizoen !!!) Thijs was gearriveerd, kon de opstelling medegedeeld worden. Creatief als coach Willem is, toverde hij als zijnde een kruiswoordpuzzel de opstelling. Dit keer werd niemand vergeten, behalve Sjors…

Klaar voor de warming-up bleek dat de scheidsrechter zich ziek had afgemeld. Na een rondgang bij zowat iedereen op het complex bleek dat de meesten niet durfde te fluiten omdat ze bang waren dat ze het niveau van wedstrijd niet aan zouden kunnen. Uiteindelijk zou Ronald de eerste helft de fluit hanteren. En hoe!! Met mooie lange passen vloog hij van 16 tot 16, overal zat hij kort op en hij was dan ook niet op een fout te betrappen!

Roel was dat ook niet, je kunt duidelijk zien dat die jongen wekelijks goed oplet. Daar waar Tuldania in balbezit de bal goed rond liet gaan en er veel beweging vanuit het middenveld was, hield GSBW de verdediging goed gesloten. Tot er een voorzet door de linksbuiten van Tuldania werd gegeven. Justin stond kort tegen zijn man, probeerde de bal weg te koppen en kon er (net als zijn tegenstander) niet bij. Roel wel! En of hij erbij kon! Naar goed voorbeeld kopte hij de bal snoeihard achter zijn eigen doelman. Alweer een eigen doelpunt dus!

Voorin werd GSBW enkele keren gevaarlijk, maar kregen ze de bal helaas niet tegen de touwen. Na 45 minuten was het tijd voor een bakje thee. Koen gaf aan dat hij de tweede helft wel zou fluiten, Justin nam hierop de vlag in zijn handen. De jongens die de eerste helft flink door de mand vielen werden recht voor zijn raap benoemd door coach Willem. Voor straf werden zij achter gelaten in de kleedkamer. Met 3 verse krachten in het veld werd geprobeerd dit keer wel het doelpunt te maken.

Na 10 minuten voetballen in de tweede helft lukte dit. Een pass van Roel werd door Ralph op waarde geschat. Hij nam de bal aan en schoot de bal tegen de touwen! GSBW leek er weer in te geloven, al duurde dit niet lang. Een minuut of 5 na de gelijkmaker kwamen de mannen uit Esbeek weer op voorsprong door een diagonaal schot, waar Thijs net niet bij kon.

Ook de 1-3 viel vlak daarna. Nummer 11 van Tuldania speelde de rechterspits in de 16 aan, Thijs kwam uit zijn goal en werd door een geweldige lob gepasseerd. Zowel het meegereisde publiek als Thijs stonden hard te klappen voor deze fraaie actie. 1-3, wedstrijd gespeeld, zou je zeggen!

Niets was minder waar, want een goede opening van Roel richting de diep gelopen Bart, leverde een perfecte voorzet op van de man die vorige week zo onfortuinlijk was. Sjors hoefde de bal enkel maar binnen te lopen bij de 2e paal. De man die zaterdag 26 lentes jong is geworden en dit seizoen fitter lijkt dan ooit, kon zijn verjaardag-erna dus opluisteren met de aansluitingstreffer.

Het zelfsturend team van van der Putten en Elands besloot alles of niets te gaan spelen. Roy (inmiddels ingevallen voor de zwaargeblesseerde Rik; deze kon nog net hinkelend de zijlijn halen) zou het middenveld gaan versterken. In het laatste stuk van de wedstrijden werden er zeker nog mogelijkheden gecreëerd, helaas was het belangrijkste wapenfeit een balletje op de lat. Tuldania gooide de wedstrijd nog wel in het slot, door ook de 2-4 te maken. Gegokt en verloren dus.

Een paar minuten voor tijd besloot een van de aanvallers van Tuldania om op goal te schieten. Als Thijs een klein stapje naar links had gezet, kon hij de bal zo vangen. Je kunt echter zien dat hij ook Benny als trainer heeft gehad. In navolging van zijn oude oefenmeester zweefde hij naar de bal om hem onder de lat weg te kunnen stompen. Later zou hij aangeven dat hij de bal pas laat aan zag komen. Ook dit klinkt ons bekend in de oren... Even later vond goed l(e)i(j)dende scheidsrechter Elands het welletjes en floot voor het einde van de wedstrijd.

Tuldania toonde zich een prima tegenstander. In het veld was het ook een erg leuke, sportieve wedstrijd. Voor GSBW had er echter meer ingezeten waardoor het jammer is dat er weer met een nederlaag geëindigd wordt. Aanstaande zondag staat de laatste bekerwedstrijd voor dit seizoen op de planning. Ut derde zal aantreden tegen Hilvaria 5, welke afgelopen zondag met 4-5 hebben verloren van RKDSV. De wedstrijd staat op het kunstgras gepland en zal aanvangen om 12 uur.