TILBURG
tel. 013-4552250

Vandaag, zondag 12-11-2023, stond de uitwedstrijd tegen ZIGO in Tilburg op het
programma.
ZIGO stond op plaats 9 van de ranglijst met 8 punten uit 6 wedstrijden en een doelsaldo van
10 voor en 12 tegen. Het was deze zondag ook vooral de wedstrijd tussen vader en zoon
Marcelis. De zoon (Delano)van onze hoofdtrainer Patrick stond namelijk in de basis bij ZIGO.
GSBW begon met de volgende 11 aan de wedstrijd: Jelle van der Velden, Danny van
Laarhoven, Dion van Loon, Rick Kuijpers, Damian Dielemans, Bradley Luijten, Mitchel van
Zelst, Imad Kharichef, Denzel van Houtum, Willem Kleijssen en Milan van Boxtel.
Op de reservebank zaten: Timo van Gils, Jessey Akkermans, Tijn Santegoets, Rick van
Amelsfoort, Nick Swinkels en Anouar Annouri.
GSBW begon afwachtend aan de wedstrijd en niet zoals vorige wedstrijd tegen Coal vol op
de aanval. ZIGO was dan ook iets meer in balbezit. Dit leidde al in de 5 e minuut in het 1 e
kansje. Vanuit een corner kopte Christian Wouters in de handen van Jelle. De 1 e kans voor
GSBW was echter al gelijk raak. In de 17 e minuut kwam Denzel vanuit een ingooi van Willlem
in balbezit. Hij speelde Imad in de 16 aan die van dichtbij de ZIGO doelman passeerde en
simpel de 0-1 scoorde. In de 22 e minuut werd een inzet van Marco de Liefde door Dion uit de
doelmond weggewerkt. 2 minuten later zorgde Dion bijna voor de 0-2. Een corner van Imad
werd door hem prima naar de grond gekopt maar stuiterde helaas over de lat. In de 25 e
minuut kreeg ZIGO een vrije trap te nemen. Ook nu kon Christian Wouters op doel koppen.
Gelukkig ging zijn inzet ruim over het GSBW doel. In de 36 e viel dan toch de 0-2. Aanleiding
was een gewonnen duel van Imad op het middelveld. Zijn pass daarna op de goed lopende
Milan was op maat. Laatst genoemde bleef koel en rondde simpel af met een lob over de
keeper. Weer 2 minuten later viel zelfs de 0-3. Wederom was de attente Milan de maker.
Aanleiding dit keer was een gewonnen luchtduel van Willem. Na een slordig begin was het
herstel prima en werden de geboden kansen benut zodat er met een comfortabele
voorsprong de thee kon worden opgezocht.
ZIGO ging wat meer druk zetten om te proberen de achterstand te verkleinen. Dit
resulteerde in de 60 e minuut in de 1-3 van Danny van de Lisdonk. Zijn schot werd van richting
veranderd waardoor Jelle kansloos was. In de 62 e minuut had GSBW op 1-4 kunnen / moeten
komen. Een prima combinatie tussen Willem en Milan ging hieraan vooraf. Milan verscheen
alleen voor de ZIGO doelman en probeerde deze te passeren. Helaas, voor GSBW, kwam de
doelman als winnaar tevoorschijn uit dit 1 tegen 1 duel. GSBW vergat te voetballen en ZIGO
probeerde met lange ballen gevaar te stichten. In de 68 e minuut werd om enigszins
onduidelijke redenen en vrije trap gegeven aan ZIGO op ongeveer 18m van het GSBW doel.
Hanad Dhimbil ging achter de bal staan en liet Jelle kansloos waardoor de 2-3 een feit was.
Alle hens aan dek dus voor GSBW maar behoudens enkele kleine kansjes voor ZIGO en nog
een redding van Jelle sleepte GSBW de 3 punten binnen en gezien het totale spelbeeld
uiteindelijk ook wel verdiend.
Door deze overwinning en het gelijke spel van Rijen is GSBW nu koploper in de 3 e klasse B.
Ook GSBW 2 is door een overwinning en verlies van Nieuwkuijk koploper in de reserve 2 e