GOIRLE
tel. 013-5342995

Zondag, 15-10-2023, stond de thuiswedstrijd tegen Terheijden op het programma.
Terheijden is een oude bekende. In het seizoen 2021-2022 was Terheijden namelijk
tegenstander in de finale van de nacompetitie voor promotie naar de 3 e klasse. GSBW
verloor deze wedstrijd toen met 4-3 waardoor er niet werd gepromoveerd. Er moest dus iets
worden rechtgezet.
GSBW begon in de volgende opstelling: Jelle van der Velden, Dion van Loon, Igor van Loon,
Rick Kuijpers, Danny van Laarhoven, Bradley Luijten, Mitchel van Zelst, Imad Kharichef, Milan
van Boxtel, Willem Kleijssen en Denzel van Houtum.
Op de reservebank zaten: Timo van Gils, Teo Filipovic, Damian Dielemans, Nick Swinkels,
Wolf Diederen en Anouar Annouri.
Terheijden begon iets feller aan de wedstrijd dan GSBW. Dit resulteerde in de 3 e minuut al in
een prima kans voor de tegenstander. Vanaf de rechterkant soleerde de snelle Max
Brouwers langs enkele GSBW verdedigers en verscheen alleen voor Jelle. Gelukkig schoot hij
daarna van dichtbij net naast. GSBW was dus gewaarschuwd en het mocht dus wat
overtuigender.
Na ongeveer 10 minuten werd GSBW iets dominanter. Dit resulteerde in de 17 e minuut in
een kans voor Dion. Op aangeven van Denzel schoot hij van dichtbij iets te gehaast waardoor
de bal naast ging. In de 18 e minuut viel de eerste gele kaart. Na een overtreding op Mitchel
was de nr. 5 de gelukkige.
In de 21 e minuut viel de 1-0. Een prima pass van Imad op Willem was de inleiding. Willem
was sterk in de 16 en legde de bal klaar voor Milan die vanaf links de keeper met een schot
in de rechterbovenhoek kansloos liet.
In de 37 e minuut viel de 2-0. Vanuit een corner, genomen door Denzel, viel de bal uiteindelijk
vanuit een scrimmage voor de voeten van Imad. Met de punt van de schoen tikte hij de bal
net langs de paal binnen. Met een 2-0 voorsprong kon daarna de thee worden opgezocht.
De voorsprong was terecht maar men moest attent blijven op de snelle counter van de
tegenstander. Onder de rust was er ook geen aanleiding om te wisselen.
In de 48 e minuut kreeg GSBW een vrije trap te nemen. Vanaf ongeveer 20m schoot Bradley
de bal richting de rechter benedenhoek. Met een prima reflex tikte de keeper de bal alsnog
naast. Terheijden bleef strijden voor de aansluitingstreffer. In de 51 e minuut kwam GSBW
goed weg. Een omhaal van Sven Mol viel op de lat. In de 59 e kreeg Milan een uitgelezen
kans. Na een misverstand in de verdediging van Terheijden kon hij alleen richting het doel
opstomen. Met een verdediger in zijn rug schoot hij echter net naast. In de 70 e minuut
verscheen de snelle nr. 7 vanaf rechts alleen voor Jelle. Met de voet bracht hij gelukkig
redding. In de 79 e minuut werd er dubbel gewisseld bij GSBW. De moegestreden Willem en
Danny werden vervangen door Wolf en Damian.
In de 85 e minuut werd de eindstand bepaald. Met een geweldige uithaal vanaf ongeveer
25m liet Imad de keeper kansloos en verdween de bal in de rechter bovenhoek waardoor de
3-0 een feit was. Hierna kwamen Anouar en Nick nog in het veld voor Mitchel en Imad en
werd de wedstrijd rustig uitgespeeld.
Al met al een terechte overwinning waardoor GSBW nu op plaats 3 van de ranglijst staat.