EMK EMK 1 (zon)

Nacompetitie promotie 3e klasse 2017

11 juni 2017 14:30

Onbekend

Op zondag 11 juni 2017 stond de 5e wedstrijd in de nacompetitie op het programma. Dit was een extra kans voor GSBW om te promoveren naar de 3e klasse. Tegenstander was EMK uit Nuenen. Zij waren in de reguliere competitie op plaats 12 geëindigd in de 3e klasse D.

De wedstrijd werd gespeeld op neutraal terrein en met een bus vol supporters togen we naar het veld van Beerse Boys in Middelbeers.

Dave van Berkel was vandaag wegens vakantie niet beschikbaar en Jasper van Nunen was nog geblesseerd.

GSBW begon vandaag met de volgende 11 aan de wedstrijd: Jelle van der Velden, Willem Vissers, Dion van Loon, Nick Welten, Rick Kuijpers, Wesley van Gestel, Bram Verschuren, Igor van Loon, Bradley Luijten, Sander Schell en Melvin de Laat.

Op de reservebank zaten: Reno Maas, Milan van Boxtel, Tymen van Loon, Dick Tammer, Michael Tschmarke, Niek Nihot en good-old Kadir Baris.

1e helft:

Zoals afgesproken ging GSBW gelijk druk zetten. Het 1e kansje was echter voor EMK. Ronnie Jansen schoot vanaf ongeveer 18m in de handen van Jelle. In de 7e minuut kwam GSBW bijna op een 1-0 voorsprong. Een voorzet van Sander werd door een EMK-verdediger bijna achter zijn eigen doelman gekopt. In de 16e minuut kon de EMK doelman een schot van Bradley niet vasthouden en was de rebound bijna voor Melvin. Helaas had de scheidsrechter een overtreding van Melvin geconstateerd. In de 31e minuut schoot Rick van der Hoeven, na een combinatie met Rik Slaats, vanaf ongeveer 10m op de buitenkant van de paal.

In de 34e minuut kwam GSBW op een 1-0 voorsprong. Een snelle ingooi van Bradley was de aanleiding. De bal kwam terecht bij Melvin die op rechts Igor aanspeelde. De voorzet van Igor was op maat op de mee opgekomen Sander die de bal snoeihard binnen schoot. De bal was zelf zo hard dat hij door het net ging. De goed meegelopen scheidsrechter had dit echter juist waargenomen waardoor de voorsprong een feit was. GSBW had de zaken onder controle en de wil om te winnen was duidelijk aanwezig.

2e helft:

Er werd met dezelfde 11 aan de 2e helft begonnen. Nu begon EMK wat meer druk te zetten. In de 53e en 54e minuut werd er een dubbele wissel toegepast door EMK. In de 62e minuut viel de 1e gele kaart. Christian Messerschmidt was de klos na een overtreding op Bram. Enkele minuten later had de prima keepende Jelle en goede reflex in huis op een inzet van de net ingevallen Sjef Sanders. In de 72e minuut moest Bram wegens een enkelblessure worden vervangen en kwam Niek voor hem in het veld. Tegen het einde van de wedstrijd werden ook Willem en Melvin gewisseld en kwamen Reno en Tymen in het veld.

GSBW hield goed stand. EMK probeerde het wel maar kon niet echt gevaarlijk meer worden.

Na bijna 7 minuten extra tijd vond de scheidsrechter het welletjes en was de overwinning en promotie naar de 3e klasse een feit voor GSBW. Tijd om de champagneflessen te ontkurken.

Nadat de spelers de vele meegereisde supporters hadden bedankt voor hun steun kon het feest losbarsten. Het bleef daarna dan ook nog lang onrustig in het blauwwituilennest.

Wij willen hierbij alle supporters bedanken voor hun steun het afgelopen seizoen. Wij hopen hen weer te mogen ontmoeten in het nieuwe seizoen in de 3e klasse.