5171NC
KAATSHEUVEL
tel. 0416-530951 (best.kamer)

Vandaag, zondag 19-03-2023, stond de lastige uitwedstrijd tegen Berkdijk in Kaatsheuvel op
het programma. Berkdijk stond op plaats 4 van de ranglijst met 29 punten uit 15 wedstrijden
en een doelsaldo van 41 voor en 22 tegen. Van Berkdijk is verder bekend dat het de duels
niet schuwt en dat het altijd lastig voetballen is op sportpark Kegelaar.
GSBW begon met de volgende 11 aan de wedstrijd: Jelle van der Velden, Dion van Loon, Rick
Kuijpers, Joe Romijn, Damian Dielemans, Bradley Luijten, Milan van Boxtel, Imad Kharichef,
Denzel van Houtum, Tymen van Loon en Danilo Farci.
Op de reservebank zaten: Niek de Jong, Igor van Loon, Danny van Laarhoven, Nick Swinkels,
Wolf Diederen, Willem Kleijssen en Jessey Akkermans.
GSBW begon rustig aan de wedstrijd en liet de bal lekker rondgaan. In de 4 e minuut kreeg
Milan al een prima kans. Op aangeven van Dion nam hij de bal vanuit de lucht goed op de
borst aan. Het vervolg was iets minder want zijn inzet, vanaf ongeveer 12 m, ging ruim over
het doel van de uitgekomen Berkdijk doelman. GSBW hield het initiatief en het spel speelde
zich dan ook hoofdzakelijk af op de helft van Berkdijk. Berkdijk speelde op de counter en
probeerde hun spitsen met lange ballen in stelling te brengen. In de 11 e minuut kopte Rick
een door Denzel genomen corner maar net over. In de 17 e minuut werd Berkdijk gevaarlijk.
Een voorzet van rechts kon maar ter nauwer nood door Rick met een prima sliding voor de
voeten van een Berkdijk aanvaller worden weggetikt. In de 19 e minuut kreeg Denzel een
goede kans. Op aangeven van Danilo kreeg hij vanaf links een vrije schietkans. Helaas schoot
hij recht op de vuisten van de doelman. Enkele minuten later kreeg Denzel wederom een
kansje. Ook deze keer was de Berkdijk doelman een sta in de weg. In blessure tijd (45+2) viel
dan eindelijk de 0-1. Een door Bradley genomen corner werd bij de 1 e paal doorgekopt en
daarna door Imad prima binnen geschoten met een halve omhaal.
GSBW was de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij. Misschien had het al wel 2 of 3-
0 moeten zijn. Berkdijk kreeg enkele kleine kansjes vanuit de counter. De voorsprong was
dan ook terecht.
De 2 e helft zou voor GSBW iets lastiger worden. Zeker omdat de 2 e goal maar niet wilde
vallen waardoor Berkdijk erin bleef geloven. In de 49 e minuut werd er hands gemaakt in de
16 van Berkdijk door een van hun verdedigers. Een hoop mensen dachten aan een penalty
behalve de overigens goed leidende scheidsrechter. Hierna werd er gewisseld bij Berkdijk en
kwam er een extra spits bij. Binnen enkele minuten vielen er aan Berkdijk zijde ook 2 gele
kaarten na overtredingen op Bradley en Tymen. In de 71 e minuut kreeg GSBW een vrije trap
na een overtreding op Tymen. Denzel zette zich achter de bal en vanaf ongeveer 18 m
schoot hij op de lat. Er was van GSBW echter niemand attent om de terug springende bal in
het doel te tikken. Even later werd de licht geblesseerde Denzel vervangen en kwam Willem
voor hem in het veld. Binnen enkele minuten kreeg Willem zijn 1 e kans. Op aangeven van
Danilo werd zijn schot door de keeper tot corner getikt. In de 80 e minuut kreeg Willem, op
aangeven van Danilo een kopkans. Door een licht duwtje in zijn rug ging de bal naast.
Berkdijk ging nu achterin 1 op 1 spelen en probeerde met hoge/lange ballen in de 16 gevaar
te stichten. In de 88 e minuut werd Danilo nog vervangen en kwam Igor als extra verdediger
voor hem in het veld. GSBW hield echter prima stand en had 2 minuten in blessuretijd op 0-2
moeten komen. Op aangeven van Willem kreeg Imad een vrije schietkans op een leeg doel.
Helaas ging zijn inzet naast.
Na 5 minuten extra tijd floot de scheidsrechter af en konden de 3 punten verdient mee naar