5074RB
BIEZENMORTEL
tel. 0411-642334

Zondag, 05-03-2023, stond de uitwedstrijd tegen VCB in Biezenmortel op het programma.
VCB stond op plaats 11 van de ranglijst met 10 punten uit 13 wedstrijden en een doelsaldo
van 16 voor en 34 tegen.
De 1 e wedstrijd was door GSBW thuis overtuigend met 9-0 gewonnen. Onderschatting lag op
de loer en VCB was inmiddels compleet en had de laatste wedstrijden punten gepakt.
GSBW begon met de volgende 11 aan de wedstrijd: Jelle van der Velden, Dion van Loon, Igor
van Loon, Rick Kuijpers, Damian Dielemans, Bradley Luijten, Milan van Boxtel, Danny van
Laarhoven, Denzel van Houtum, Tymen van Loon en Danilo Farci.
Als wissel waren beschikbaar: Koen van de Leur, Imad Kharichef, Nick Swinkels, Mathieu
Schols en Joe Romijn.
GSBW begon aanvallend aan de wedstrijd. De 1 e kans was echter voor VCB. In de 4 e minuut
kon een inzet van Noah van Overveld maar met moeite door Jelle tot corner worden
verwerkt. GSBW was nog niet helemaal bij de les. Dit leidde in de 6 e minuut tot een schot
van aanvoerder Teun Verlouw op de bovenkant van de lat. GSBW was zeker meer in balbezit
maar VCB loerde op de counter met hun 2 snelle spitsen en hanteerde veelvuldig de lange
bal. In de 8 e minuut dacht GSBW op een 0-1 voorsprong te komen. Om onduidelijke redenen
werd het doelpunt van Damian afgekeurd (buitenspel ?). GSBW was te slordig in balbezit en
de juiste eindpass ontbrak. In de 30 e minuut viel dan toch de 0-1. Een prima aanval over links
via Denzel en Danilo was de aanleiding. De voorzet werd door een VCB verdediger nog iets
van richting veranderd maar Milan was bij de 2 e paal attent en kopte binnen.
2 minuten later viel echter de 1-1. Een vrijetrap van rechts door Teun Verlouw werd bij de 2 e
paal nog iets aangetikt door Noah van Overveld waardoor de bal achter Jelle in het doel
verdween. De 1 e gele kaart van de wedstrijd was voor VCB. Na een overtreding op Denzel
was Daan Mathijssen de terechte ontvanger.
GSBW had deze 1 e helft duidelijk meer balbezit maar was te onrustig en te slordig.. VCB kon
daardoor gevaarlijk worden met hun snelle counters. De ruststand was dus wel terecht.
Onder de rust werd aangegeven dat er gedaan moest worden waarin we goed zijn, namelijk
voetballen.
Al na enkele minuten in de 2 e helft kreeg GSBW een penalty na hands in de 16 van een VCB
speler. Bradley ging achter de bal staan en schoot onberispelijk binnen waardoor de 1-2 een
feit was. VCB moest nu komen waardoor er meer ruimte was voor GSBW. In de 53 e minuut
werd een corner van Denzel door Igor maar net over gekopt. Hierna werd Danny gewisseld
en kwam Imad voor hem in het veld. Enkele minuten later leidde een prima aanval van
GSBW, via Imad en Danilo tot een kans voor Milan. Zijn inzet vanaf de linkerkant werd echter
prima gered door de VCB doelman. In de 83 e minuut kreeg Milan zijn volgende kans op
aangeven van Tymen. De hoge bal werd door hem prima aangenomen maar zijn inzet daarna
ging over het doel. In de 87 e minuut viel dan toch de 1-3. Een prima aanval van GSBW werd
door Tymen met een geweldige volley in de verre hoek afgerond. Hierna werden Igor, Danilo
en Damian vervangen en kwamen Joe, Mathieu en Nick voor hen in het veld.
GSBW was de 2 e helft duidelijk beter en de overwinning was dan ook terecht.