3e klasse/4e klasse Finale 2: 3e klasse/4e klasse

Sportlaan 10
5151RK
DRUNEN
tel. 0416-779002

Op zondag 19 juni 2022 stond de finalewedstrijd van de nacompetitie op het programma. De winnaar zou promoveren naar de 3 e klasse. Tegenstander op het complex van RKDVC te Drunen was SV Terheijden. Na een rustige busreis met als buschauffeur oud Willem II speler Fons Malien werd het complex van RKDVC bereikt. GSBW begon in de vertrouwde opstelling: Jelle van der Velden, Dion van Loon, Igor van Loon, Rick Kuijpers, Nick Swinkels, Bradley Luijten, Milan van Boxtel, Denzel van Houtum, Danilo Farci, Simon Brand en Melvin de Laat. Op de bank zaten: Tymen van Loon, Damien Dielemans, Mathieu Schols, Sander van Otterloo, Danny van Laarhoven, Willem Kleijssen en Niek de Jong.
Onder het geweld van veel vuurwerk en rookbommen werd het veld betreden. Net als tegen ELI op 16-06-2022 begon GSBW zenuwachtig aan de wedstrijd. Terheijden was zeker de eerste 20 minuten feller en sterker dan GSBW. Dit resulteerde dan ook al in de 10 e minuut in de 1-0 voorsprong voor Terheijden. Vanuit een corner kopte Martin Mertens binnen. In de17 e minuut werd het zelfs 2-0. Vanuit een counter kwam Max Brouwers oog in oog te staanmet Jelle. In eerste instantie kon hij nog redding brengen
maar de rebound werd daarna welbinnengekopt. GSBW herstelde zich daarna hetgeen in de 44 e minuut resulteerde in de 2-1.
Op aangeven van de voor Danilo (hamstringblessure) ingevallen Tymen tikte Simon goed
binnen. Onder de rust werd er aangeven dat er nog niets verloren was en dat we
voetballend zeker niet de mindere waren. Er werd dan ook niet gewisseld.
GSBW begon duidelijk beter aan de 2 e helft. In de 52 e minuut had Denzel bijna succes. Zijn
inzet werd echter door de doelman uit de kruising getikt. Enkele minuten later schoot
Bradley een vrije trap op de paal. In de 62 e minuut kwam Terheijden met 10 man te staan.
Pepijn van Asten kreeg rood voor het neerhalen van de doorgebroken Melvin op de rand van
de 16. In de 69 e minuut viel dan toch, en terecht, de 2-2. Vanuit een prima voorzet van
Simon kopte Melvin onberispelijk binnen. In de 72 e minuut zag de scheidsrechter in een
sliding op de bal van Dion een overtreding in de 16 en gaf een penalty. Jason Joosen schoot
de 3-2 onhoudbaar voor Jelle binnen. GSBW begon aan een alles of niets offensief. In de 77 e
minuut schoot Igor, vanaf ongeveer 25m, op de lat. In de 91 e minuut resulteerde het
offensief alsnog in de verdiende 3-3. Een diepe bal glipte door de benen van de doelman en
Denzel was er als de kippen bij om de bal in het lege doel te tikken. Iedereen dacht al aan
een verlenging behalve de scheidsrechter. In de 98 e minuut gaf zij wederom een penalty aan
Terheijden wegens een vermeende overtreding in de 16. Reinoud Louman liet deze kans niet
glippen en schoot de 4-3 binnen. Mogelijk had een VAR over de 2 gegeven penalty’s anders
beslist. Na enkele minuten vond de scheidsrechter het tijd en floot af waardoor de nederlaag
voor GSBW een feit was en er ook het volgende seizoen in de 4 e klasse zal worden gespeeld.
Namens de zwaar teleurgestelde spelers en staf willen wij toch alle supporters en sponsoren
bedanken voor hun geweldige steun dit seizoen. Wij hopen hen ook volgend seizoen weer te