Wim Rotherlaan 8
5051JS
GOIRLE
tel. 013-5342995

Donderdag, 16 juni 2022, stond voor GSBW de 1 e wedstrijd in de nacompetitie op het programma. Tegenstander was 4 e klasser ELI uit Lieshout. ELI was de nummer 3 uit de 4 e klasse F met 50 punten uit 26 wedstrijden en winnaar van de 3 e periode. GSBW begon met de volgende 11 aan de wedstrijd: Jelle van der Velden, Dion van Loon, Igorvan Loon, Rick Kuijpers, Nick Swinkels, Bradley Luijten, Danilo Farci, Milan van Boxtel, Denzel van Houtum, Simon Brand en Melvin de Laat. Als wissel zaten op de bank: Tymen van Loon, Damien Dielemans, Mathieu Schols, Sander van Otterloo, Danny van Laarhoven, Willem Kleijssen en Niek de Jong.
1 e helft:
GSBW was in het begin wat zoekende waardoor ELI in de 5 e minuut haar 1 e kansje kreeg. Vanuit een counter over links kwam aanvoerder Coen de Brouwer in een vrije schietpositie. Vanaf ongeveer 12m kon hij uithalen maar gelukkig kon Jelle met de voet redding brengen. De 1 e kans voor GSBW viel te noteren in de 12 e minuut. Een voorzet vanaf rechts door Melvin kon door Simon bij 2 e paal bijna worden binnen getikt. Helaas stond de keeper in de weg. ELIwas de 1 e 20 minuten meer in balbezit en GSBW had het moeilijk met de veel lopende
spelers. In de 28 e minuut moest ELI noodgedwongen de 1 e wissel toepassen. Aanvoerder
Coen de Brouwer moest met een hamstringblessure het veld verlaten. Het laatste kwartier
van de 1 e helft was duidelijk voor GSBW. Dit resulteerde in de 41 e minuut in een kans voor
Dion. Uit een door Denzel genomen vrije trap kopte hij maar net naast. Op slag van rust
kreeg Denzel nog een grote kans. De keeper kwam helaas als winnaar tevoorschijn toen
Denzel alleen voor hem verscheen. 1 minuut in blessuretijd viel dan toch de 1-0. Vanuit een
corner van Denzel viel de bal uiteindelijk voor de voeten van Dion die zich niet bedacht en de
keeper van ELI kansloos achter liet.
Gezien de stand en het vertoonde spel was er geen aanleiding om te wisselen onder de rust.
2 e helft:
GSBW ging door waar het was gebleven. Een ingestudeerde vrije trap resulteerde in de 48 e
minuut in de 2-0. Wederom stond Dion op de goede plaats om de bal simpel binnen te
tikken. In de 55 e minuut viel de eerste gele kaart te noteren. Na een forse overtreding op
Dion was Lex Hollanders de terechte ontvanger. GSBW bleef, na de 2-0 voorsprong, rustig
voetballen en gaf niets weg. In de 71 e minuut werd Simon vervangen door Tymen en enkele
minuten later werd ook de moegestreden Denzel vervangen door Willem. In de 81 e minuut
had GSBW nog een prima aanval in huis. Een pass van Tymen op Willem was de inleiding. De
pass van Willem op de diep lopende Melvin was op maat. Helaas ging de inzet van Melvin via
de vingertoppen van de keeper naast de verkeerde kant van de paal.
In de 83 e minuut werd het toch nog onverwachts 2-1. Een schot van Aaron Hurkx werd van
richting veranderd waardoor Jelle kansloos was. ELI ging nu alles of niets spelen. Met veel
lange ballen, hoog voor de goal, werd geprobeerd de stand nog gelijk te trekken. Om een
verdediger extra in te zetten werd in de 86 e minuut Melvin nog vervangen door Damian.
GSBW bleef overeind en na enkele minuten extra speeltijd vond de scheidsrechter het
voldoende waardoor de overwinning voor GSBW een feit was.
Zondag 19 juni zal daardoor worden gestreden voor promotie naar de 3 e klasse.
Tegenstander is SV Terheijden. Er zal om 14.30 uur worden afgetrapt op het veld van de
voetbalvereniging RKDVC, Sportlaan 10 te Drunen.
We hopen dat a.s. zondag vele supporters afreizen naar Drunen om ons te steunen.