5133BD
RIEL
tel. 013-5181588

Zaterdagavond 30-04-2022 stond de Goirlese derby tussen GSBW en Riel op het programma.
De wedstrijd werd gespeeld op het veld van Riel. De nacht voorafgaand aan de wedstrijd was
het roodgele complex van Riel al enigszins aangepast aan de kleuren van GSBW namelijk
blauw en wit. Ook was de naam aangepast in die van D’n Kuil.
GSBW begon deze derby met de volgende 11: Jelle van der Velden, Dion van Loon, Danny
van Laarhoven, Rick Kuijpers, Damian Dielemans, Bradley Luijten, Denzel van Houtum, Danilo
Farci, Melvin de Laat, Tymen van Loon en Mathieu Schols.
Als wissel zaten op de bank: Simon Brand, Sander van Otterloo, Teo Filipovic, Nick Swinkels,
Milan van Boxtel, Rick van Amelsfoort en Koen van de Leur.
Voorafgaand aan de aftrap was er veel vuurwerk en rookfakkels wat de sfeer zeker ten
goede kwam.
GSBW begon voortvarend aan de wedstrijd. Al in de 4 e minuut kreeg Mathieu een kans.
Helaas was zijn aanname onvoldoende en was de kans voorbij. In de 7 e minuut kwam GSBW
op een 1-0 voorsprong. Vanuit een aanval over rechts via Dion, Melvin en Tymen kwam de
bal uiteindelijk bij Danilo terecht die hem uiteindelijk in 2x over de doellijn tikte.
In de 12 e minuut kwamen de blauwwitten op een 2-0 voorsprong. Wederom was Danilo de
doelpuntenmaker. Een voorzet van Mathieu vanaf de linkerkant werd door Melvin
teruggelegd op Dion. De bal werd door Dion niet vol geraakt maar Danilo was attent en hij
tikte hem alsnog voorbij Riel doelman Dave van Berkel. GSBW was duidelijk de
bovenliggende partij. In de 23 e minuut moest Riel noodgedwongen de 1 e wissel toepassen.
Jesse van de Corput moest met een liesblessure worden vervangen en kwam Mats van
Gestel voor hem in het veld. In de 25 e minuut kreeg Jelle de eerste moeilijk bal te verwerken.
Een vrije trap van Robbert Swinkels werd bekwaam door hem gepakt.
In de 45 e minuut kwam GSBW zelfs op een 3-0 voorsprong te staan. Vanuit een voorzet van
Tymen en een kopbal van Bradley viel de bal voor de voeten van Melvin die hem simpel in de
verre hoek schoot. Met deze comfortabele voorsprong kon de ranja worden opgezocht.
Onder de rust was er dan ook geen aanleiding op te wisselen.
De 2 e helft was nog maar 8 minuten oud of Riel kwam op 3-1. Na matig uitverdedigen bij
GSBW viel de bal uiteindelijk voor de voeten van Robbert Swinkels die van dichtbij hoog in
het doel schoot. GSBW begon te slap en niet geconcentreerd aan deze 2 e helft.
In de 61 e minuut kwam Riel bijna op 3-2. Gelukkig kwam Jelle als winnaar tevoorschijn uit het
1 tegen 1 duel met Hero Maas. In de 66 e minuut werd er voor het eerst gewisseld door
GSBW. Simon kwam in het veld voor Mathieu. In de 79 e minuut werd ook de moegestreden
Danilo vervangen en kwam Milan voor hem in het veld. 5 minuten later kreeg Simon nog een
prima kans. Op aangeven van Denzel schoot hij echter vanaf de rand 16, te gehaast, naast.
In de 89 e moest Tymen met krampklachten nog worden vervangen door Sander. Ver in
blessuretijd kreeg Denzel nog een grote kans. Helaas belandde zijn schot op de paal.
GSBW was de 2 e helft duidelijk minder waardoor Riel ook nog enkele kansjes kreeg.
Uiteindelijk was de overwinning, zeker op basis van de 1 e helft, terecht en was het nog lang
onrustig in/nabij de kantine van v.v. Riel.
Volgende week zondag staat de uitwedstrijd tegen WSJ in Tilburg op het programma.