5176NK
DE MOER
tel. 013-5159225

Vandaag, zondag 27 maart 2022, stond de uitwedstrijd tegen Blauw Wit ′81 uit de Moer op
het programma. De tegenstander van vandaag stond op plaats 5 van de ranglijst met 19
punten uit 13 wedstrijden en een doelsaldo van 42 voor en 30 tegen. De 1 e wedstrijd was
door GSBW gewonnen met 2-0.
GSBW begon vandaag met de volgende 11: Jelle van der Velde, Dion van Loon, Igor van
Loon, Rick Kuijpers, Damian Dielemans, Bradley Luijten, Danny van Laarhoven, Denzel van
Houtum, Danilo Farci, Tymen van Loon en Melvin de Laat.
Als wissel waren beschikbaar: Nick Swinkels, Rick van Amelsfoort, Teo Filipovic, Jessy
Akkermans en Koen van de Leur. Wegens blessures waren Simon Brand, Milan van Boxtel,
Willem Kleijssen en Mathieu Schols niet beschikbaar.
GSBW begon voortvarend aan de wedstrijd en zette Blauw Wit gelijk onder druk. Dit leidde
in de 1 e minuut al in 2 corners. De 2 e corner werd door Dion in het zijnet gekopt. GSBW had
het initiatief maar moest beducht blijven op de counter van Blauw Wit over de vleugels. In
de 13 e minuut kwam Blauw Wit, tegen de verhoudingen in, toch op een 1-0 voorsprong.
Vanuit een vrije trap kon Ruud van Boxtel ongehinderd binnen koppen. De 1 e kans was dus
gelijk raak. Binnen 5 minuten had GSBW de stand echter alweer gelijk getrokken. Vanuit een
voorzet van Dion kopte de kleinste man van het veld (Danilo) bij de 2 e paal prima binnen en
kon de 1-1 op het scorebord worden genoteerd. GSBW kreeg hierna nog enkele prima
kansen maar pas in de 42 e minuut werd het 1-2. Vanuit een voorzet van links door Tymen
kon Bradley de bal in 2x binnen tikken.
GSBW was de 1 e helft sterker maar vergat de kansen te benutten. Wel was de 2 e bal te vaak
voor Blauw Wit. Onder de rust werd er niet gewisseld.
In de 54 e minuut viel de 1 e gele kaart te noteren. De gelukkige was Denzel na het vasthouden
van zijn tegenstander. In de 55 e minuut kwam GSBW goed weg. Een schot van Remco
Boerema belandde in het zijnet. 1 minuut later kwam GSBW op 1-3. Op aangeven van Melvin
schoot Bradley de bal vanaf de rand 16 over de keeper en net onder de lat binnen. Ook
Blauw Wit kreeg nog een prima kans. In de 58 e minuut schoot Frank van Beek op de paal. In
de 62 e minuut viel de 1-4. Vanuit een prima pass van Danilo kon Melvin alleen op de keeper
afgaan. Hij omspeelde deze prima waarna hij de bal simpel over de doellijn kon tikken.
Hierna was de wedstrijd gelopen en kon deze rustig door GSBW worden uitgespeeld. In de
65 e minuut viel de 1 e gele kaart aan Blauw Wit zijde. Remco Boeren was de gelukkige na een
overtreding op Denzel. Enkele minuten later werd Denzel met een lichte enkelblessure
vervangen door Jessy. Ook werden Damian en Melvin nog vervangen en kwamen Nick en
Teo voor hen in het veld. Door slordigheden aan GSBW zijde kreeg Blauw Wit nog wel enkele
kleine kansjes maar de voorsprong kwam niet echt meer in gevaar en de overwinning was
dan ook terecht.
Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Chaam op het programma. Tegen deze
tegenstander heeft GSBW nog iets goed te maken want eerder werd er in Chaam met 2-1