5051JS
GOIRLE
tel. 013-5342995

Vandaag, zondag 03-04-2022, stond de thuiswedstrijd tegen Chaam op het programma.
Chaam stond op plaats 5 van de ranglijst met 22 punten uit 15 wedstrijden. De 1 e wedstrijd
was door GSBW met 2-1 verloren. We hadden dus iets recht te zetten.
GSBW begon met de volgende 11 aan de wedstrijd: Jelle van der Velden, Dion van Loon, Igor
van Loon, Rick Kuijpers, Nick Swinkels, Bradley Luijten, Danny van Laarhoven, Denzel van
Houtum, Simon Brand, Tymen van Loon en Melvin de Laat. Als wissel waren beschikbaar:
Teo Filipovic, Mathieu Schols, Damian Dielemans, Timo Smulders, Jessy Akkermans, Milan
van Boxtel en Niek de Jong.
Voorafgaand aan de officiële aftrap gaf de pupil van de week (Xavi Roks – JO7-2) het goede
voorbeeld door het hele 11-tal van Chaam de passeren en simpel te scoren.
GSBW begon voortvarend aan de wedstrijd waardoor al in de 3 e minuut de 1-0 op het
scorebord kon worden genoteerd. Vanuit een aanval over rechts, een overstapje van Tymen,
en een voorzet van Denzel viel de bal uiteindelijk voor de voeten van Bradley. Zijn uithaal
vanaf de rand 16 verdween, kansloos voor de Chaam doelman, in de rechter bovenhoek.
In de 12 e minuut viel de 2-0. Vanuit een prima crosspass van Denzel en het mistasten van
een Chaam verdediger, verscheen Simon alleen voor de Chaam doelman. Zijn inzet dreigde
voorlangs te gaan maar door de aanraking van de bal door een Chaam-verdediger verdween
de bal alsnog in het doel. GSBW was duidelijk de betere en Chaam kwam er eigenlijk niet aan
te pas. In de 25 e minuut viel dan ook de 3-0. Vanuit een voorzet van Denzel toornde Igor
hoog boven iedereen uit en kopte prima binnen.
GSBW kreeg deze 1 e helft nog enkele kansen maar kon de voorsprong vooralsnog niet
uitbreiden. Chaam kon hier niets tegenover stellen waardoor Jelle weinig te doen had.
GSBW was heer en meester en had zelfs meer kunnen (moeten) scoren.
Onder de rust was er dan ook geen aanleiding om te wisselen.
In de 58 e minuut kwam GSBW bijna op een 4-0 voorsprong. Vanuit een vrije trap van rechts,
genomen door Denzel, ging een kopbal van Rick via een verdediger en de paal maar net
naast. In de 61 e minuut werd Melvin gewisseld en kwam Mathieu voor hem in het veld.
Enkele minuten later werden ook Danny en Tymen gewisseld en kwamen de JO19 spelers
Timo en Jessy voor hen in het veld.
In de 78 e minuut kwam GSBW toch op een 4-0 voorsprong. Op aangeven van Timo scoorde
Denzel zijn 11 e doelpunt van deze competitie.
Ook deze 2 e helft was GSBW duidelijk de bovenliggende partij. Chaam kon geen enkele kans
creëren en kwam maar sporadisch op de helft van GSBW. De overwinning vandaag was dus