Molenstraat 4
5066XH
MOERGESTEL
tel. 013-7852653

Zondag, 06 juni 2022, stond de laatste wedstrijd van de reguliere competitie op het programma. Tegenstander in deze uitwedstrijd was Audacia uit Moergestel. Audacia stond op plaats 10 van de ranglijst met 28 punten uit 25 wedstrijden. De eerste wedstrijd was met 7-0 gewonnen. GSBW begon de wedstrijd met de volgende 11: Jelle van der Velden, Dion van Loon, Damien Dielemans, Rick Kuijpers, Nick Swinkels, Bradley Luijten, Danilo Farci, Milan van Boxtel, Denzel van Houtum, Simon Brand en Melvin de Laat. Als wissel waren beschikbaar: Mathieu Schols, Jessey Akkermans, Willem Kleijssen, Teo
Filipovic, Sander van Otterloo, Rick van Amelsfoort en Niek de Jong. 1 e helft: Het was een zenuwachtig begin van de Blauwwitten met regelmatig een foutieve pass maar wel wat kleine kansjes. De eerste grote kans viel te noteren in de 19 e minuut. Op aangeven van Rick kreeg Melvin vanaf ongeveer 6m een vrije schietkans. Helaas kon de keeper zijn inzet tot corner tikken. De 2 e kans was in de 22 e minuut. Een voorzet van Melvin werd bijna door Milan binnen gegleden. De 3 e kans was voor Bradley in de 28 e minuut. Op aangeven van Milan kreeg hij vanaf ongeveer 7m een vrije schietkans. Helaas werd zijn schuiver door een verdediger van de doellijn gehaald. Enkele minuten later kreeg Bradley een volgende kans. Vanuit een prima pass van Denzel nam hij de bal ineens vanuit de lucht op zijn pantoffel. Helaas ging zijn inzet over het Audacia doel. In de 34 e minuut was de 5 e kans wel raak. Opaangeven van Danilo schoot Melvin de bal goed binnen waardoor de 0-1 eindelijk een feit was. In de 40 e minuut viel bijna de 0-2. Een harde voorzet van Dion belandde via de binnenkant van de paal echter in de handen van de keeper. De 1 e helft was GSBW duidelijk de betere ploeg. De voorsprong was dan ook terecht al had deze wat hoger mogen zijn. Er werd onder de rust dan ook niet gewisseld.
In de 48 e minuut viel geheel onverwachts de 1-1. Een schot van een Audacia aanvaller werd
van richting veranderd waardoor Jelle kansloos was. 1 minuut later werd er wederom
gescoord. Ditmaal had GSBW wat geluk. Een schot van Denzel werd eveneens van richting
veranderd waardoor doelman Giel Ketelaars kansloos was en de 1-2 een feit was. In de 53 e
minuut moest Bradley met een schouderblessure worden vervangen en kwam Sander voor
hem in het veld. Audacia gebruikte veelvuldig de lange bal om te proberen gevaar te stichten
maar de GSBW verdediging stond goed en gaf weinig weg. Ook Jelle was bij de les en kon
door goed uitlopen nog een prima kans voor Audacia onschadelijk maken.
In de 81 e minuut werden de licht aangeslagen Melvin en Denzel vervangen door Mathieu en
Jessey. In de 90 e minuut werd ook Simon nog vervangen door Willem. GSBW kreeg nog wel
enkele kansjes maar gescoord werd er niet meer. De scheidrechter hield de wedstrijd nog
lang spannend door 9 minuten blessuretijd erbij te trekken. Uiteindelijk hield GSBW de
voorsprong vast en stond plaats 2 in de eindstand eveneens vast. Hierdoor zijn we in de
eerste ronde van de nacompetitie vrij en stromen we pas in de 2 e ronde in. Deze wedstrijd
zal een thuiswedstrijd zijn en op dinsdag 14 juni of donderdag 16 juni gespeeld worden. Voor
de juiste informatie graag de GSBW site in de gaten houden.