5131AW
ALPHEN NB
tel. 013-5081825

Afgelopen zondag, 24-04-2022, stond de uitwedstrijd in Alphen tegen Viola op het
programma. Viola stond op plaats 5 van de ranglijst met 29 punten uit 18 wedstrijden.
De 1 e wedstrijd was door GSBW met grote cijfers gewonnen (7-0). Zo makkelijk als toen werd
het deze dag niet zo zou later blijken.
GSBW begon met de volgende 11 aan de wedstrijd: Jelle van der Velden, Dion van Loon,
Damian Dielemans, Rick Kuijpers, Teo Filipovic, Bradley Luijten, Milan van Boxtel, Danilo
Farci, Melvin de Laat, Simon Brand en Mathieu Schols.
Als wissel waren beschikbaar: Tymen van Loon, Jessey Akkermans, Jesper van der Meer,
Sander van Otterloo en Niek de Jong.
GSBW begon vol overtuiging aan deze wedstrijd en zette Viola gelijk vast op hun helft. In de
4 e minuut viel al het 1 e kansje te noteren. Een pass van Dion op Simon was op maat. Helaas
de aanname van Simon niet waardoor deze kans verloren ging. In de 5 e minuut kreeg Milan
een prima kans op aangeven van Danilo. Helaas ging zijn schot vanaf ongeveer 14m net over
het doel. GSBW was duidelijk meer in balbezit alleen de beslissende eindpass ontbrak nog. In
de 18 e minuut viel de volgende kans te noteren. Een rush van Teo over links eindigde in een
prima voorzet op Simon. Deze dacht de bal bij de 1 e paal binnen te tikken maar de Viola
doelman dacht daar anders over en kon de bal nog tot corner verwerken. In de 22 e minuut
snelde Melvin op rechts voorbij zijn tegenstander. Zijn voorzet werd vanwege het hobbelige
veld gemist door Simon. In de 37 e minuut kreeg Simon zijn volgende kans. Een voorzet van
rechts door Mathieu werd bij de 1 e paal net naast gekopt.
Viola kwam niet in het spel voor en kreeg deze 1 e helft maar een kansje. Een voorzet van
links werd door Jaap Caron hoog over gekopt.
GSBW had, net als vorige week tegen Berkdijk, met de rust al zeker met 0-2 voor moeten
staan. Het tempo moest de 2 e helft omhoog en de kansen moesten worden benut.
Onder de rust was er dan ook geen aanleiding om een wissel toe te passen.
Viola begon iets fanatieker en was daardoor ook iets vaker in balbezit dan de 1 e helft.
In de 69 e minuut werd er voor het eerst gewisseld bij GSBW. Simon werd vervangen en
Tymen kwam voor hem in het veld. GSBW ging verder op zoek naar de 0-1.
In de 73 e minuut was het zover. Een combinatie door het centrum met Tymen werd door
Danilo prima afgerond waardoor de verdiende voorsprong een feit was. 2 minuten later viel
toch enigszins onverwachts de 1-1. Een hoge bal kon door de GSBW verdediging
onvoldoende worden weggewerkt waardoor Bjorn Elen kon scoren. GSBW ging niet bij de
pakken neerzitten en ging opnieuw op zoek naar de voorsprong. In de 79 e minuut viel dan
ook de 1-2. Een schot van Mathieu, vanaf de rechterkant, werd door een Viola verdediger
nog iets aangeraakt waardoor de keeper kansloos werd. Hierna werden Melvin en Mathieu
nog vervangen en kwamen Jessey en Sander voor hen in het veld. Op het laatst werd het nog
even billen knijpen voor GSBW. Bij Viola ging iedereen mee naar voren en werd met lange /
hoge ballen geprobeerd hun lengte te gebruiken. Zij kregen dan ook nog wel enkele kansjes