Wim Rotherlaan 8
5051JS
GOIRLE
tel. 013-5342995

Zondag 29 mei 2022 stond de thuiswedstrijd tegen Were Di uit Tilburg op het programma. Were Di stond op plaats 13 van de ranglijst met 10 punten uit 24 wedstrijden en moest strijden voor de punten om degradatie te voorkomen. De 1 e wedstrijd was door de blauwwitten met 5-0 gewonnen.
GSBW begon met de volgende 11 aan de wedstrijd: Jelle van der Velden, Dion van Loon, Igor van Loon, Rick Kuijpers, Nick Swinkels, Bradley Luijten, Danilo Farci, Milan van Boxtel, Denzel van Houtum, Simon Brand en Melvin de Laat. Op de reservebank zaten: Mathieu Schols, Tijn Santegoets, Teo Filipovic, Damian Dielemans, Jessey Akkermans en Koen van de Leur.
1 e helft:
GSBW begon voortvarend aan de wedstrijd. Al in de 2 e minuut kon de 1-0 op het scorebord worden genoteerd. Vanuit een aanval over rechts via Danilo kon de bal in eerste instantie nog van de doellijn worden gehaald. Melvin was echter bij de les en de rebound werd door hem prima binnengetikt. In de 7 e minuut werd het bijna 2-0. Een corner van Denzel werd
door Rick prima ingekopt maar kon nog net door een Were Di verdediger van de doellijn
worden gehaald. In de 20 e minuut werd het net weer gevonden. Wederom was Melvin de
doelpunten maker. Een harde voorzet van Dion vanaf de rechterkant werd door hem attent
binnen geschoten. Were Di kon geen vuist maken waardoor Jelle weinig te doen had.
In de 29 e minuut werd het 3-0. Een prima actie over de linkerkant van Denzel leidde tot een
voorzet op maat voor de bij de 2 e paal vrijstaande Rick. Hij kopte met een boogbal over de
keeper bij de verre paal binnen. In de 37 e minuut werd het bijna 4-0. Vanuit een pass van
Denzel kreeg Melvin een vrije schietkans. Helaas ging het schot vanaf ongeveer 15m net
voorlangs.
GSBW was heer en meester deze 1 e helft en Were Di kwam er niet aan te pas. Er waren dan
ook geen redenen om te wisselen onder de rust.
2 e helft:
In de 59 e minuut liet Igor zien dat zijn nieuwe voetbalschoenen prima zaten en pegelde vanaf
ongeveer 25m de 4-0 binnen. De Were Di doelman werd verbouwereerd achter gelaten. In
de 63 e minuut had Rick een wereldactie in huis. Hij passeerde soepel 3 tegenstanders en
schoot vanaf ongeveer 14m op het doel. De keeper kon het schot niet vasthouden waardoor
het voor Simon simpel was om de 5-0 op het scorebord te laten noteren. In 67 e minuut kon
Jelle voor het eerst eigenlijk serieus aan de bak. Met een dubbele redding hield hij Were Di
van een treffer af. Hierna werd Melvin gewisseld en kwam Mathieu voor hem in het veld. In
de 77 e minuut werden ook Igor en Simon vervangen door Jessey en Damian. In de 85 e minuut
kwamen Tijn en Teo ook nog in het veld voor Nick en Danilo. Gescoord werd er echter niet
meer al leek Mathieu nog de 6-0 te hebben gemaakt. Helaas werd deze treffer wegens
buitenspel afgekeurd.
Al met al vandaag een prima wedstrijd met een terechte winnaar tegen een zwak Were Di.
Volgende week, 2 e pinksterdag, is de laatste wedstrijd van de reguliere competitie.
Tegenstander in de uitwedstrijd is dan Audacia uit Moergestel.