5022PA
TILBURG
tel. 013-5435705

Vandaag, zondag 10 april 2022, stond de lastige uitwedstrijd tegen OVC ′26 uit Tilburg op het
programma. OVC ′26 stond op plaats 4 van de ranglijst met 25 punten uit 16 wedstrijden en
een doelsaldo van 39 voor en 41 tegen. De 1 e wedstrijd was door de blauwwitten met 3-1
gewonnen.
GSBW begon deze zondag met de volgende 11 aan de wedstrijd: Jelle van der Velden, Dion
van Loon, Igor van Loon, Rick Kuijpers, Nick Swinkels, Bradley Luijten, Danilo Farci, Denzel
van Houtum, Simon Brand, Tymen van Loon en Mathieu Schols. Op de reservebank zaten:
Milan van Boxtel, Willem Kleijssen, Teo Filipovic, Jessey Akkermans, Damian Dielemans en
Niek de Jong.
De 1 e kans voor GSBW viel te noteren in de 4 e minuut. Een voorzet van links werd door
Bradley met links net naast geschoten. Het spel golfde op en neer en vooral de eerste 20
minuten was het tempo van GSBW te laag, werd er te weinig bewogen, en mocht het wat
feller.
In de 26 e minuut viel de 0-1. Een individuele actie door het centrum van Igor bracht hem oog
in oog met de OVC doelman. Helaas schoot hij tegen de keeper aan. De rebound was voor
Tymen die de bal door de benen van een OVC ′26 verdediger binnen schoot.
In de 28 e minuut kreeg de rechtsbuiten van OVC ′26 een redelijke kans. Zijn schot werd door
Jelle bekwaam tot corner getikt.
In de 33 e minuut kreeg Dion geel vanwege commentaar op de leiding over het wel of niet
geven van een corner aan GSBW. De meesten dachten aan een corner voor GSBW.
In de 39 e minuut kreeg Dion, ten onrechte, zijn 2 e gele kaart en dus rood vanwege een
vermeende overtreding in de 16. Tevens gaf de scheidsrechter daarbij tot ieders verrassing /
verbazing een penalty aan OVC ′26. Gelukkig voor GSBW en misschien ook wel terecht,
schoot spits Michael Smulders hoog over. GSBW moest dus met 10 man verder aan deze
wedstrijd.
Onder de rust werd Nick vanwege een blessure vervangen door Damian.
In de 49 e minuut werd er gewisseld door OVC ′26. Andrew van de Wouw werd vervangen
door Corne Akkermans, jawel vader van onze wisselspeler Jessey.
In de 52 e minuut viel de 1-1. Brian Verheem mocht ongehinderd enkele spelers passeren in
de 16 en de bal simpel voorbij Jelle tikken . Hierna werd Simon vervangen door Milan en
enkele minuten later moest ook Igor noodgedwongen worden gewisseld en kwam Teo voor
hem in het veld. Ook met 10 man was GSBW zeker niet de mindere. In de 69 e minuut kwam
GSBW zelfs op een 1-2 voorsprong. Na het slim terugleggen van de bal door Danilo schoot
Denzel met links onberispelijk vanaf de rand 16 binnen. In de 77 e minuut werden de
moegestreden Tymen en Mathieu vervangen door Willem en Jessey. GSBW probeerde door
hard te werken de overwinning over de streep te trekken. Helaas, in de 88 e minuut viel dan
toch de 2-2. Vanuit een voorzet van rechts kopte uitgerekend Corne Akkermans bij de 2 e paal
binnen.
Al met al was het vandaag een lastige wedstrijd waarbij ook mag worden opgemerkt dat de
scheidsrechter van dienst vandaag niet zijn beste wedstrijd floot en kwistig met, vaak
onnodige / onterechte, gele kaarten strooiden.
Volgende week, 2 e paasdag, staat de thuiswedstrijd tegen Berkdijk op het programma.