Moerenburgseweg 6
5018TC
TILBURG
tel. 013-5420824

Vandaag, zondag 13 maart 2022, stond de uitwedstrijd tegen Were Di uit Tilburg op het programma. Were Di stond op de laatste plaats van de ranglijst met 2 punten uit 11 wedstrijden en een doelsaldo van 11 voor en 38 tegen. Onderschatting lag dus op de loer.

GSBW begon vandaag met de volgende 11 aan de wedstrijd: Jelle van der Velden, Dion van Loon, Igor van Loon, Rick Kuijpers, Damian Dielemans, Bradley Luijten, Danilo Farci, Denzel van Houtum, Tymen van Loon, Willem Kleijssen en Simon Brand. Als wissel waren beschikbaar: Rick van Amelsfoort, Mathieu Schols, Danny van Laarhoven en Niek de Jong.

Al tijdens de warming-up bleek het veld hobbelig en slecht te zijn wat het spel van GSBW niet ten goede komt.

1e helft:

Het bleek al snel dat Were Di vandaag geen partij zou zijn. De grootste tegenstander was het slechte veld en GSBW zelf. In de 11e minuut viel de 1e kans te noteren. Vanuit een voorzet vanaf links door Dion kon Simon zijn hoofd net niet voldoende tegen de bal zetten. In de 15e minuut viel de 0-1. Vanuit een voorzet vanaf links door Bradley kopte Tymen prima binnen. In de 20e minuut had GSBW op een 0-2 voorsprong moeten / kunnen komen. Vanuit een pass van Tymen had Willem zijn vizier nog niet op scherp staan en schoot hij van dichtbij tegen de keeper aan. In de 27e minuut was Willem wel scherp. Een schot van Simon kon door de keeper niet worden vastgehouden waardoor de attente Willem simpel binnen kon tikken waardoor de 0-2 een feit was. Jelle werd deze 1e helft maar 1 keer op de proef gesteld. Hij tikte bekwaam een vrije trap van Sem van Eijck uit de linker benedenhoek.

Op slag van rust kwam GSBW op een 0-3 voorsprong. Wederom leverde Bradley met een vrije trap de assist. Rick K. kopte de bal prima binnen in de rechter benedenhoek.

Het was, ondanks de voorsprong, nog geen beste partij van GSBW zijde. Het tempo was te laag en er werd te weinig bewogen in balbezit.

2e helft:

In de 48e minuut had GSBW op een 0-4 voorsprong kunnen / moeten komen. Vanuit een pass van Tymen verscheen Bradley alleen voor de doelman. Met een verdediger in zijn rug schoot hij iets te gehaast en belandde zijn inzet tegen de keeper. In de 57e minuut werd de 0-4 alsnog een feit. Wederom was een vrije trap van Bradley de inleiding en ook nu kopte Tymen raak en scoorde hij zijn 2e van de dag.

Enkele minuten later werden Denzel en Willem vervangen en kwamen Rick van A. en Danny voor hen in het veld. Even daarna werd ook Simon gewisseld en kwam Mathieu voor hem in het veld. In de 77e minuut kwam GSBW op een 0-5 voorsprong. Ook nu leverde Bradley de assist en scoorde Mathieu zijn 2e van het seizoen.

Het was vandaag niet best van GSBW zijde. Het kan alleen maar beter. Dit zal ook nodig zijn voor de volgende wedstrijd.