Centaurusweg 80
5015TA
TILBURG
tel. 013-4551634

Zondag, 08-05-2022, stond de uitwedstrijd tegen WSJ in Tilburg op het programma. Vandaag zonder de aanwezigheid van een knieoperatie herstellende hoofdtrainer. De wedstrijdbespreking werd wel door hem verzorgd bij hem thuis. Ook voor de inwendige mens was daarbij goed gezorgd.
WSJ stond op plaats 9 van de ranglijst met 23 punten uit 19 wedstrijd. De 1 e wedstrijd was door GSBW met 5-3 gewonnen.
GSBW begon deze zonnige zondag met de volgende 11: Jelle van der Velden, Dion van Loon, Danny van Laarhoven, Rick Kuijpers, Damian Dielemans, Bradley Luijten, Milan van Boxtel. Danilo Farci, Melvin de Laat, Tymen van Loon en Mathieu Schols.
Als wissel waren beschikbaar: Simon Brand, Sander van Otterloo, Nick Swinkels, Jessey Akkermans, Teo Filipovic en Niek de Jong.
Al in de 2 e minuut kreeg GSBW een beste kans. Vanuit een voorzet van Melvin kreeg Bradley een vrije schietkans. Zijn inzet verdween echter door een miraculeuze redding van WSJ doelman Geniti Ramautarsing over het doel.
In de 12 e minuut viel de 1 e kans voor WSJ te
noteren. Spits Harrie Hesselberth verscheen alleen voor Jelle die gelukkig als winnaar uit dit
duel te voorscheen kwam. In de 23 e minuut viel dan toch de 0-1. Op aangeven van Milan
verscheen Melvin alleen voor de WSJ doelman, omspeelde deze en tikte simpel binnen. 6
minuten later volgde de 0-2. Rick kopte een door Bradley genomen vrije trap onberispelijk
binnen. Hierna moest Melvin met spierproblemen worden vervangen en kwam Simon voor
hem in het veld. In de 43 e minuut kwam GSBW op 0-3. De ingevallen Simon scoorde op
aangeven van Milan. Iedereen dacht al aan de thee behalve de spits van WSJ die op slag van
rust de GSBW verdediging verraste en de 1-3 via de binnenkant van de paal achter Jelle tikte.
Onder de rust werd Danilo met griepklachten vervangen door Sander. GSBW moest scherp
en geconcentreerd blijven. Ook het tempo moest omhoog.
In de 52 e minuut had Dion pech. Vanuit een door Bradley genomen corner kopte hij net
achter de paal in het zijnet. In de 57 e minuut maakte Simon zijn 2 e en de 1-4. Vanuit een pass
van Tymen verscheen Mathieu alleen voor de doelman die samen met een verdediger nog
redding kon brengen. De rebound was voor Simon. Hij omspeelde 2 tegenstanders en schoot
beheerst binnen. In de 59 e minuut werd Mathieu gewisseld voor Jessey. In de 74 e minuut
moest ook de licht aangeslagen Danny worden vervangen door Nick. In de 78 e minuut viel de
1-5 door Milan. Vanuit een combinatie door het centrum met Jessey rondde hij beheerst af.
1 minuut later kreeg WSJ een penalty na een ongelukkige handsbal in de 16. Spits Harrie
Hesselberth liet Jelle kansloos waardoor de 2-5 een feit was. Enkele minuten later scoorde
GSBW alweer. Vanuit een op maat gegeven voorzet door Simon schoot Tymen goed de 2-6
binnen. In de 84 e minuut voltooide Simon zijn hattrick en scoorde de 2-7. Dit keer op
aangeven van Jessey.
In de 85 e scoorde Jessey dan eindelijk zijn verdiende doelpunt. Vanuit een individuele actie
scoorde hij beheerst en bepaalde daarmee de eindstand op 2-8.
Aanstaande donderdag, 12 mei om 19.15 uur, staat de thuiswedstrijd tegen koploper SV