Berkelseweg 14
5056PN
BERKEL-ENSCHOT
tel. 013-5332411

Zondag 22 mei 2022 stond de lastige en belangrijke uitwedstrijd tegen Jong Brabant in Berkel Enschot op het programma. Jong Brabant stond op plaats 3 van de ranglijst met 49 punten uit 23 wedstrijden. 1 punt minder dan GSBW. De 1 e wedstrijd was door GSBW onverdiend verloren met 1-2. Er werd met de volgende 11 aan de wedstrijd begonnen: Jelle van der Velden, Dion van Loon, Igor van Loon, Rick Kuijpers, Nick Swinkels, Bradley Luijten, Milan van Boxtel, Danilo Farci, Mathieu Schols, Simon Brand en Melvin de Laat. Als wissel waren beschikbaar: Sander van Otterloo, Teo Filipovic, Rick van Amelsfoort, Jessey Akkermans, Tijn Santegoets en Niek de Jong.
GSBW begon goed aan de wedstrijd. Jong Brabant werd gelijk onder druk gezet en er werd vroeg gestoord zodat er moeilijk opgebouwd kon worden. In de 18 e minuut resulteerde dit al in de 0-1 voor GSBW. Op de rand van het zestienmeter gebied kreeg GSBW een vrije trap. Bradley schoot deze in 1 e instantie nog tegen de muur maar de rebound werd door hemonhoudbaar achter de Jong Brabant doelman geknald. In de 26 e minuut viel het eerste
kansje voor Jong Brabant pas te noteren. Een corner werd door Tom Bastings naast / over
gekopt. In de 33 e minuut kreeg Melvin een vrije schietkans na een prima aanval over links.
Zijn schot belandde helaas op de vuisten van de keeper. Ook de rebound was voor GSBW.
Helaas werd deze recht in de handen van de keeper geschoten. De 2 e kans voor Jong Brabant
viel pas te noteren in de 38 e minuut. Wederom was een corner de inleiding. Vanuit een
scrimmage voor het GSBW doel werd de bal uiteindelijk over de lat geschoten. In de 41 e
minuut kreeg Melvin nog een prima kans op aangeven van Danilo. Helaas ging zijn schot
langs de verkeerde kant van de paal. GSBW speelde een prima eerste helft en de voorsprong
was dan ook terecht. Misschien had het al wel 0-2 moeten / kunnen staan.
Onder de rust werd Igor, die na een lange blessure weer kon spelen, uit voorzorg gewisseld
en kwam Sander voor hem in het veld. GSBW kon op dezelfde voet doorgaan.
Jong Brabant kwam fanatieker uit de kleedkamer. Dit resulteerde in de 59 e minuut in een
voor GSBW ongelukkige 1-1. Na een misverstand achterin werd de bal tegen een Jong
Brabant aanvaller geschoten waardoor deze langzaam in het door Jelle verlaten doel rolde.
In de 67 e minuut viel zelfs de 2-1. Vanuit een voorzet van links kon Khalid Korch simpel
binnen tikken. Hierna werd Simon gewisseld en kwam Jessey in het veld. GSBW was duidelijk
minder in de 2 e helft. In de 76 e minuut kon Thijs Maas ongehinderd het middenveld
oversteken en vanaf ongeveer 17m uithalen. Jelle was kansloos op zijn inzet en de 3-1 was
daardoor een feit. In de 86 e minuut kwam GSBW terug in de wedstrijd. Na terugleggen van
Jessey schoot Bradley de bal onhoudbaar in de linker bovenhoek. 3-2 dus en nog alle
mogelijkheden om er een gelijkspel uit te slepen. GSBW ging meer druk zetten en achterin
werd meer risico genomen door 1 op 1 te spelen. Helaas werd er door GSBW niet meer
gescoord. In blessure tijd scoorde Jong Brabant nog wel de 4-2. Vanuit een counter
verscheen Thijs Maas alleen voor Jelle en liet hem kansloos waardoor de nederlaag voor
GSBW een feit was. Jong Brabant staat nu op plaats 2 van de ranglijst en GSBW op plaats 3.
Nog 2 competitiewedstrijden zijn er te spelen waarna zowel Jong Brabant als GSBW zich
kunnen gaan opmaken voor de nacompetitie.
Zondag 29 mei staat de thuiswedstrijd tegen Were Di op het programma.