5051JS
GOIRLE
tel. 013-5342995

Zondag 18 april 2022 stond de thuiswedstrijd tegen Berkdijk op het programma. Berkdijk
stond op plaats 9 van de ranglijst met 23 punten uit 17 wedstrijden. De 1 e wedstrijd was
door de blauw-witten met 3-1 gewonnen.
GSBW begon deze zonnige zondag met de volgende 11: Jelle van der Velden, Damian
Dielemans, Danny van Laarhoven, Rick Kuijpers, Nick Swinkels, Bradley Luijten, Milan van
Boxtel, Denzel van Houtum, Danilo Farci, Tymen van Loon en Mathieu Schols.
Als wissel waren beschikbaar: Melvin de Laat, Willem Vissers, Willem Kleijssen, Simon Brand,
Teo Filipovic, Jessey Akkermans en Koen van de Leur.
Voorafgaand aan de officiele aftrap gaf de pupil van de week (Noáh Numbi JO8-1) het goede
voorbeeld en scoorde, na later bleek, het enige doelpunt voor GSBW in deze wedstrijd.
GSBW begon aftastend en in een laag tempo aan de wedstrijd. In de 6 e minuut viel het 1 e
kansje voor Berkdijk te noteren. Vanuit een corner kopte Roy Rombouds, goed gehinderd
door Danny, naast het doel. De 1 e kans voor GSBW viel te noteren in de 10 e minuut. Een vrije
trap, genomen door Denzel, dreigde in de rechterbovenhoek te verdwijnen. Helaas, voor
GSBW, tikte de Berkdijk-doelman met een prima reactie de bal tot corner. In de 14 e minuut
kreeg GSBW de volgende goede kans. Vanuit een pass van Milan kon Mathieu vanaf links
alleen richting het doel opstomen. Wederom kwam de Berkdijk-doelman (Tony van Ark) als
winnaar uit dit duel. In de 25 e minuut werd er door Berkdijk slecht uitverdedigd en kon
Tymen de bal onderscheppen. Hij gaf deze mee aan Denzel maar zijn aanname was
onvoldoende waardoor hij vanuit een moeilijke hoek moest schieten. De bal belandde dan
ook tegen de keeper. Berkdijk kreeg deze 1 e helft weinig tot geen kansen. In de 38 e minuut
werd een voorzet van Nick bijna door Danilo in de linker benedenhoek binnengekopt. Ook
nu bracht de doelman weer redding.
Als GSBW deze 1 e helft de kansen had benut had het al zeker met een voorsprong van 2-0
naar de thee kunnen/moeten gaan. Het verhaal onder de rust was dus duidelijk : kansen
benutten en het tempo moest hoger. Ook werd Mathieu vervangen en kwam Melvin voor
hem in het veld.
Al in de 1 e minuut van deze 2 e helft kreeg Danilo een prima kans. Ook nu belandde de inzet
vanaf ongeveer 14m tegen de uitlopende keeper aan. En ja, zoals een oude voetbalwet zegt,
als je zelf de doelpunten niet maakt dan maakt de tegenstander ze wel.
In de 60 e minuut viel dan ook de 0-1. Een voorzet werd door de vrijstaande Reggy Elias
binnengekopt. 5 minuten later viel zelfs de 0-2. Vanuit een corner van links werd de bal door
iedereen gemist behalve door de bij de 2 e paal vrijstaande Reggy Elias. Hij liet zijn 2 e van de
middag noteren.
GSBW wisselde hierna nog enkele keren maar was deze 2 e helft niet bij machte om de zaak
nog recht te zetten. Het voetbal was daarvoor te matig.
Ver in blessuretijd viel dan ook nog de 0-3. Een voorzet van rechts werd door Jahir Vrutaal
achter Jelle geschoten.
A.s. zondag krijgen we weer een wedstrijd en kan alles worden rechtgezet. Tegenstander in