BAARLE-NASSAU
tel. 013-5078117

Vandaag, zondag 17-10-2021, stond de uitwedstrijd tegen Gloria UC uit Baarle Nassau op het
programma. Gloria UC stond op plaats 12 met 1 punt uit de eerste 3 wedstrijden.
GSBW begon vandaag met de volgende 11 aan de wedstrijd: Jelle van der Velden, Dion van
Loon, Igor van Loon, Willem Vissers, Nick Swinkels, Bradley Luijten, Milan van Boxtel, Denzel
van Houtum, Tymen van Loon, Willem Kleijssen en Mathieu Schols.
Op de bank zaten: Danny van Laarhoven, Rick van Amelsfoort, Teo Filipovic, Jasper van
Nunen, Danilo Farci en Koen van de Leur.
1 e helft:
GSBW begon slordig aan de wedstrijd en leed daardoor te vaak onnodig balverlies. Gloria UC
speelde aardig mee en kwam er af en toe gevaarlijk uit via hun 2 snelle buitenspelers.
In de 9 e minuut kreeg GSBW 3 corners achter elkaar te nemen. Helaas leverde deze niets op.
In de 14 e minuut kreeg GSBW de eerste serieuze kans. Op aangeven van Denzel, vanaf links,
kreeg Willem Kl. zijn 1 e kans. Helaas raakte hij de bal niet vol waardoor de keeper redding
kon brengen. GSBW was duidelijk vaker in balbezit maar het tempo was te laag om echt
gevaarlijk te worden. In de 22 e minuut viel de 2 e kans te noteren. Vanuit een actie over links
gaf Denzel een voorzet op Milan bij de 2 e paal. De aanname van Milan was prima maar
helaas werd zijn inzet door een Gloria verdediger op de doellijn geblokt. In de 37 e minuut
kwam Gloria er snel uit via hun snelle rechtsbuiten. Zijn voorzet werd echter prima
onderschept door Jelle voordat spits Max van Wijnen gevaarlijk kon worden.
GSBW kon de 1 e helft niet overtuigen. Men was slordig en het tempo was te laag waardoor
Gloria UC redelijk op de been kon blijven.
Onder de rust werd Igor, wegens een liesblessure, vervangen en kwam Danny voor hem in
het veld.
2 e helft:
In de 47 e minuut kreeg Tibo Schaul de 1 e gele kaart na een forse overtreding op Denzel.
Enkele minuten later kreeg ook Dirk van Hooijdonk een gele kaart na een overtreding op
Mathieu. Gloria UC kreeg het steeds moeilijker en begon meer overtredingen te maken. In
de 54 e minuut kwam GSBW dan toch op een 0-1 voorsprong. Vanuit een voorzet van Bradley
kopte Milan via de binnenkant van de paal raak. Niet iedereen was overtuigd dat de bal de
doellijn volledig had gepasseerd. De scheidsrechter wel, ondanks het vlagsignaal van de
assistent-scheidsrechter van Gloria, waardoor de voorsprong een feit was. In de 66 e minuut
paste Gloria een dubbel wissel toe. 1 minuut later had deze wissel bijna succes. De
ingevallen Daan Rossi kopte van dichtbij maar net naast. Ook GSBW ging wisselen waardoor
Rick van A. in het veld kwam voor Mathieu. Het verzet van Gloria was na de 0-1 een beetje
gebroken. Dit resulteerde in de 72 e minuut in de 0-2 door Willem Kl. GSBW kwam met 3
spelers tegenover 1 speler van Gloria te staan. Uiteindelijk scoorde Willem in 2 keer. 2
minuten later kreeg GSBW een penalty, na hands in de 16. Bradley liet de keeper kansloos
en scoorde beheerst de 0-3. Hierna werd Tymen gewisseld en maakte Danilo zijn debuut in
GSBW 1. Al gelijk had deze wissel succes. Vanuit een pass van Denzel, die goed het overzicht
hield, scoorde Danilo de 0-4. In de 87 e minuut kwam GSBW nog op 0-5. Ditmaal was Rick van
A. degene die het beslissende tikje gaf. Hierna kwamen Jasper en Teo in het veld voor
Willem Kl. en Milan.
De overwinning was uiteindelijk wel terecht maar de 1 e helft kon en moet beter.
Volgende week zondag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is