Spoordonkse Boys 1

4e klasse D

29 september 2019 14:30

Onbekend

Vandaag, zondag 29-09-2019, stond de 1 e thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma. Tegenstander vandaag was het uit de 3 e klasse gedegradeerde Spoordonkse Boys. GSBW begon vandaag met de volgende 11 : Jelle van der Velden, Michael Tschmarke, Dion van Loon, Rick Kuijpers, Willem Vissers, Tim Otten, Igor van Loon, Denzel van Houtum, Luuk Becker, Tymen van Loon en Simon Brand. Als wissels waren beschikbaar: Timo Maas, Milan van Boxtel, Dave Tierie, Niek Nihot en Luca Glorius.
Beide 11-tallen begonnen met voetballende intenties aan de wedstrijd. De 1 e kans voor GSBW viel te noteren in de 20 e minuut. Een voorzet vanaf rechts door Michael werd door Luuk in de handen van de keeper gekopt. In de 29 e minuut werd een corner, genomen door Denzel, ingekopt door Luuk maar helaas van de doellijn gehaald door een verdediger van Spoordonk. De rebound werd door Tymen over geschoten. In de 32 e minuut viel de 0-1. Een aanval door het centrum werd door Sjoerd van Ham met een sliding onder Jelle door, binnen geschoten. GSBW was zeker niet de mindere maar het ontbrak aan de juistheid bij de eindpass. In de 41 e minuut viel wel terecht de 1-1. Vanuit een combinatie door het centrum bracht Simon door middel van een hakbal, Luuk in stelling. Met binnenkant rechts schoof Luuk de bal via de binnenkant van de paal binnen en bracht daarmee de 1-1 op het scorebord.Onder de rust was er geen aanleiding om te wisselen.
Al na 1 minuut werd het 2-1. Vanuit een prima pass van Igor legde Luuk de bal met het hoofd breed op Simon. Laatstgenoemde schoot de bal daarna simpel bij de 1 e paal binnen. In de 54 e minuut kwam GSBW bijna op 3-1. Een voorzet vanaf rechts werd door Luuk maar net over gekopt. In de 62 e minuut kreeg Spoordonkse Boys een redelijke kans. Een voorzet vanaf rechts werd door Stan van Kroonenburg van dichtbij maar net over geschoten.
Enkele minuten later kreeg Igor een prima kans. Vanuit een corner kopte hij snoeihard in de handen van de Spoordonkse Boys doelman.
De scheidrechter telde er uiteindelijk nog 8 minuten blessuretijd bij. Alhoewel ook Spoordonkse Boys nog enkele kansjes kreeg was de overwinning vandaag uiteindelijk wel terecht.
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen OVC ′26 op het programma.