15 december 2019 14:00

Scheidsrechter

L. (Luc) Schoenmakers

Onbekend

Vandaag, zondag 15-12-2019, stond de lastige en tevens laatste wedstrijd voor de winterstop, tegen SV Reeshof op het programma. SV Reeshof stond op plaats 4 van de ranglijst met 20 punten uit 11 wedstrijden. Bij winst zouden zij dus op gelijke hoogte kunnen komen.
GSBW begon vandaag met de volgende 11 aan de wedstrijd: Jelle van der Velden, Michael Tschmarke, Dion van Loon, Rick Kuijpers, Willem Vissers, Danny van Laarhoven, Igor van Loon, Milan van Boxtel, Denzel van Houtum, Simon Brand en Tymen van Loon. Als wissel waren beschikbaar: Geniti Ramautarsing, Luuk Becker, Dave Tierie, Rick van Amelsfoort en Willem Kleijssen.
Voorafgaand aan de wedstrijd gaf onze pupil van de week (Julian Jong > JG2) het goede voorbeeld door de bal simpel door de benen van de SV Reeshof doelman binnen te schieten.
GSBW begon matig aan de wedstrijd. SV Reeshof was duidelijk de betere hetgeen resulteerde in enkele redelijke kansen. De 1 e viel al te noteren in de 3 e minuut. Gelukkig kon Jelle het schot van Niels Mutsaers tot corner tikken. In de 10 e minuut vloog een pegel van Roy Staps maar net over het doel van Jelle. Het 1 e kansje voor GSBW viel pas te noteren in de 17 e minuut. Een vrije trap van Milan werd door Tymen voorlangs gekopt. In de 23 e minuut was er de volgende kans voor SV Reeshof. Spits en topscorer Tom Siliakus schoot, vanaf ongeveer 13m, maar net naast. In de 37 e minuut viel de volgende kans voor SV Reeshof te noteren. Gelukkig voor GSBW raakte Koen van Otterlo de bal niet goed waardoor Jelle simpel redding kon brengen. SV Reeshof was deze 1 e helft duidelijk de betere ploeg. GSBW mocht blij zijn om met een 0-0 stand de rust in te kunnen gaan. Bij GSBW ontbrak het aan overtuiging. De bal werd te vaak bij de tegenstander ingeleverd en er werden geen duels gewonnen. Misschien was het wel de slechtste 1 e helft van het seizoen. Het kon dus alleen maar beter.
GSBW begon beter aan de 2 e helft. In de 49 e minuut werd een vrije trap van Denzel door Igor maar net naast gekopt. 2 minuten later werd een inzet van Milan maar ternauwernood door de SV Reeshof doelman tot corner getikt. Weer enkele minuten later viel een voorzet van Igor bijna over de iets te ver voor zijn doel staande keeper binnen. Helaas viel de bal net over de lat. In de 62 e minuut kreeg de Reeshof weer een redelijke kans. De inzet van Tom Siliakus werd door Jelle bekwaam tot corner getikt. In de 69 e minuut werd Tymen gewisseld en kwam Luuk voor hem in het veld. In de 80 e minuut werd ook Simon gewisseld en kwam Willem Kleijssen in het veld. In de 83 e minuut viel toch de 1-0. Een vrije trap van Dion werd met een uiterste inspanning door Luuk, vanaf de achterlijn en ver voorbij de 2 e paal, weer voor het doel gebracht. Igor was attent en kopte prima binnen.
SV Reeshof probeerde het daarna nog wel maar kon niet echt meer gevaarlijk worden. Misschien was de overwinning vandaag niet echt verdiend maar men was er bij GSBW niet minder blij mee. Willen we mee blijven doen om het kampioenschap dan moeten ookslechte wedstrijd worden gewonnen. Aangezien het nu winterstop is zijn we nu wel "herbstmeister De eerst volgende competitiewedstrijd is op 26-01-2020, uit bij WSJ in Tilburg
We wensen iedereen fijne feestdagen en een voorspoedig en gezond 2020.