27 oktober 2019 14:30

Scheidsrechter

L. (Luc) Schoenmakers

Onbekend

Zondag, 27-10-2019, stond de uitwedstrijd tegen medekoploper Jong Brabant op het programma. Zij stonden samen met OVC ′26 bovenaan met 13 punten uit 5 wedstrijden. Het was dus voor GSBW van groot belang om niet te verliezen om de aansluiting met de top te behouden.
GSBW begon vandaag met de volgende 11: Jelle van der Velden, Dion van Loon, Koen de Bruijn, Rick Kuijpers, Michael Tschmarke, Tim Otten, Igor van Loon, Denzel van Houtum, Milan van Boxtel, Tymen van Loon en Simon Brand. Op de reservebank zaten: Jeffrey van Gestel, Luca Glorius, Willem Kleijssen en Koen Meijboom.
Het begin van de wedstrijd was hoopgevend maar het bleek al snel dat Jong Brabant iets feller was in de duels en dat bij GSBW het aan de beslissende pass ontbrak. Al in de 12 e minuut kwam Jong Brabant op een 1-0 voorsprong te staan. Jelle werd verrast door een pegel / zwabberbal van Tony Haans vanaf ongeveer 18 meter. 1 minuut later kwam GSBW bijna op 1-1. Een kopbal van Tim werd door een verdediger van Jong Brabant van de doellijn gehaald. In de 19 e minuut kwam Jong Brabant zelf op een 2-0 voorsprong. Vanuit een aanval over links kon Daan Roeffen de bal vanaf de achterlijn terug leggen op de bij de eerste paal inlopende Luc Spierings. De inzet van laatstgenoemde verdween van dichtbij hoog in het doel achter de kansloze Jelle. In de 36 e minuut belandde een corner van Tymen over de keeper op de lat. Beide 11-tallen kregen hierna nog enkele kleine kansjes maar er werd niet meer gescoord. GSBW was de 1 e helft niet fel genoeg in de duels waardoor de 2 e bal te vaak voor Jong Brabant was. Ook werd er te vaak de hoge / lange bal gespeeld. Dit had weinig zin aangezien Jong Brabant veel lengte had achterin waardoor er simpel kon worden uitverdedigd. Zij gingen ook effectiever om de met kansen. Van de 3 werden er 2 benut waardoor een 2-0ruststand een feit was.
GSBW begon ongewijzigd en duidelijk beter aan de 2 e helft. In de 53 e minuut schoot Denzel, op aangeven van Simon, met links op de lat. In de 60 e minuut dacht iedereen van GSBW dat er werd gescoord door Tymen. Zijn inzet vanaf ongeveer 14m ging door de benen van de Jong Brabant doelman maar, helaas voor de blauwwitten, kon een verdediger op de doellijn nog redding brengen. 2 minuten later was er weer pech voor GSBW. Ditmaal werd een kopbal van Dion door een verdediger van de doellijn gehaald. Het zat vandaag dan ook niet mee en wilde de aansluitingstreffer niet vallen.
In de 68 e minuut ging GSBW alles of niets spelen. Verdediger Michael werd vervangen door aanvaller Willem en werd geprobeerd om Jong Brabant nog meer onder druk te zetten. Ook wisselde Jong Brabant nog enkele keren en bleef het gevaarlijk op de counter. In de 83 e minuut kwam GSBW met 10 man te staan. Wegens commentaar op de leiding kreeg Simon 2x geel en dus rood waardoor hij de volgende wedstrijd geschorst is. Hierdoor was de wedstrijd gelopen en bleven de 3 punten vandaag in Berkel-Enschot. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Gesta uit Galder op het programma. Belangrijk daarbij te vermelden is dat er een line-up zal zijn door onze G-jeugd.