OVC'26 1 (zon)

4e klasse D

16 februari 2020 14:30

Onbekend

Vandaag, zondag 16-02-2020, stond de lastige thuiswedstrijd tegen OVC ′26 op het programma. De eerdere wedstrijd in Tilburg werd door de blauwwitten met 2-1 verloren. Er moest dus vandaag iets worden rechtgezet.
GSBW begon vandaag met de volgende 11 aan de wedstrijd: Jelle van der Velden, DaveTierie, Dion van Loon, Rick Kuijpers, Michael Tschmarke, Igor van Loon, Bradley Luijten, Milan van Boxtel, Tymen van Loon, Luuk Becker en Denzel van Houtum. Als wissel waren beschikbaar: Jeffrey van Gestel, Glen Smulders, Danny van Laarhoven, Rick van Amelsfoort en Simon Brand.
Onze pupil van de week gaf, voorafgaand aan de officiële aftrap, het goede voorbeeld door de bal vanaf rechts simpel achter de OVC doelman te schieten.
Beide 11-tallen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Het was vandaag dan ook moeilijk voetballen vanwege de harde wind. Al na 7 minuten kwam GSBW onverwachts op een 1-0 voorsprong. Vanuit een voorzet, vanaf links door Denzel, werkte verdediger Abdiwahaab Cumar de bal achter zijn eigen doelman. In de 22 e minuut kreeg GSBW een vrije trap net buiten de 16. Bradley en Denzel zette zich achter de bal. Uiteindelijk werd hij genomen door Denzel met links en belandde de bal in 1 e instantie in de muur. De rebound was ook voor Denzel maar werd door hem helaas net naast geschoten. In de 24 e minuut kwam OVC op 1-1. Door het te laat/geen druk zetten kon Andrew van de Wouw vanaf ongeveer 20m ongehinderd uithalen. Jelle was verrast door de snel dalende bal en via zijn vingertoppen en de binnenkant van de paal viel hij uiteindelijk binnen. 4 minuten later kwam OVC met 10 man te staan. Randy de L′or kreeg de rode kaart na het onderuit halen van de doorgebroken Milan. Uit de toegekende vrije trap kopte Dion maar net voorlangs. Met deze 1-1 stand werden de kleedkamers opgezocht voor een bakje thee. Onder de rust zagen beide trainers geen aanleiding om te wisselen.
GSBW begon voortvarend aan de 2 e helft. In de 47 e minuut viel dan ook de 2-1. Een voorzet vanaf rechts door Tymen werd door Luuk prima binnen gekopt. In de 52 e minuut moest GSBW noodgedwongen de 1 e wissel toepassen. Michael moest met een knieblessure worden vervangen waardoor Glenn voor hem in het veld kwam. In de 54 e minuut had Jelle nog een prima redding in huis. Hij tikte een lob van Niek van Weerdenburg net over de lat. In de 72 e minuut werd Tymen gewisseld en kwam Simon voor hem in het veld. Enkele minuten later leidde een snelle counter van GSBW tot een bijnakans. Simon snelde vanaf links de 16 in maar kreeg de bal niet goed mee waardoor de eindpass niet op maat was op de vrij staande Denzel. In de 80 e minuut wisselde OVC verdediger Jordi Hoppener en kwam spits Corné Akkermans voor hem in het veld. Enkele minuten later had deze wissel al gelijk succes. Vanuit een scrimmage viel de bal uiteindelijk voor de voeten van de eerder genoemde spits die Jelle dan ook kansloos liet met een pegel
in de verre hoek. Hierdoor werd het 2-2 welk tevens de eindstand was. Al met al een terechte eindstand. GSBW was niet bij machte om het met 10 man spelende OVC echt lastig te maken.
Volgende week is er geen programma en kan men terecht bij GSBW om carnaval te vieren.
De eerstvolgende wedstrijd is op 01 maart uit tegen RKDVS in Diessen.