Were Di 1

4e klasse D

10 november 2019 14:30

Onbekend

Zondag, 10-11-2019, stond de thuiswedstrijd tegen Were Di uit Tilburg op het programma. Were Di stond op plaats 5 van de ranglijst met 12 punten uit de eerste 7 wedstrijden en een doelsaldo van 10 voor en 5 tegen. Voorafgaand aan de wedstrijd was er 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van de vader van Sander Schell.
GSBW begon deze zondag met de volgende 11 aan de wedstrijd: Jelle van der Velden, Michael Tschmarke, Dion van Loon, Rick Kuijpers, Willem Vissers, Tim Otten, Igor van Loon, Milan van Boxtel, Simon Brand, Tymen van Loon en Denzel van Houtum. Op de bank zaten: Luuk Becker, Luca Glorius, Rick van Amelsfoort, Danny van Laarhoven en Geniti Ramautarsing.
Voorafgaand aan de officiële aftrap gaf onze pupil, Emila Korbee (JG2), het goede voorbeeld door het hele 11-tal van Were Di te passeren en simpel de 1-0 te scoren.
GSBW begon goed aan de wedstrijd. Al in de 7 e minuut had men op een 1-0 voorsprong kunnen / moeten komen. Vanuit een voorzet van Denzel knalde Simon van dichtbij op de onderkant van de lat. In de 24 e minuut dacht iedereen van GSBW dat de 1-0 op het scorebord kon worden genoteerd. Op aangeven van Denzel kwam Milan oog in oog te staan met de Were Di doelman. Helaas ging de inzet van laatstgenoemde net naast de verkeerde
kant van de paal. GSBW speelde prima maar moest beducht blijven voor de gevaarlijke uitvallen van Were Di. In de 31 e minuut had een van deze uitvallen zomaar de 0-1 op kunnen leveren. Vanuit een voorzet van links verscheen Joep Kuijpers, vanaf rechts, alleen voor Jelle. Gelukkig schoot hij vanaf ongeveer 7m in het zijnet. Op slag van rust werd het bijna 1-0. Een inzet van Tymen kon maar ternauwernood door een verdediger van Were Di van de doellijn worden gehaald. Al met al had GSBW, gezien de kansen, met een voorsprong van 3-1 de rust in kunnen / moeten gaan.
Er werd ongewijzigd aan de 2 e helft begonnen. GSBW ging gewoon verder met het creëren van kansen maar het niet benutten daarvan. In de 56 e minuut was er de volgende kans. Een prima onderschepping van Igor op het middenveld was de aanleiding. Alleen voor de doelman van Were Di bleef hij echter niet koel genoeg en knalde de bal over/naast het doel. Misschien had hij daarbij beter breed kunnen leggen op de meegelopen Tymen.
In de 60 e minuut werd Willem vervangen door Luca. In de 64 e minuut kwam Were Di, tegen de verwachtingen in, op een 0-1 voorsprong. Vanuit een voorzet van rechts werd de bal door spits Marijn Stenvert over Jelle in het doel gelobd. In de 77 e minuut werd er dubbel gewisseld bij GSBW. Tymen en Tim werden vervangen door Luuk en Rick van A. GSBW ging vol op de aanval spelen om alsnog een goed resultaat te behalen. In de 93 e minuut had dit bijna resultaat. Helaas werd de bal wederom van de doellijn gehaald door een Were Di verdediger. 4 minuten in blessuretijd viel dan uiteindelijk alsnog de terechte 1-1. Vanuit een voorzet van rechts kopte de ingevallen Luuk de bal uiteindelijk prima binnen. Volgende week staat er geen competitie wedstrijd op het programma. A.s. donderdag wordt er om 20.00 uur voor de 013-cup gespeeld bij en tegen VOAB.
De eerst volgende wedstrijd voor de competitie is op 24 november, uit bij Audacia.