2 februari 2020 14:30

Scheidsrechter

Dhr Reijne

Onbekend

Vandaag, zondag 02-02-2020, stond de thuiswedstrijd tegen Viola uit Alphen op het programma. De 1 e wedstrijd was door de blauwwitten met 1-2 gewonnen. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er 1 minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van oud GSBW trainer Chris Feijt.
GSBW begon vandaag met de volgende 11: Jelle van der Velden, Michael Tschmarke, Dion van Loon, Rick Kuijpers, Willem Vissers, Tim Otten, Igor van Loon, Bradley Luijten, Rick van Amelsfoort, Tymen van Loon en Luuk Becker. Op de bank namen plaats: Denzel van Houtum, Dave Tierie, Danny van Laarhoven en Geniti Ramautarsing. Wegens blessures waren Milan van Boxtel, Simon Brand en Sander Schell niet beschikbaar.
Onze pupil van de wedstrijd, Thijs van der Putten (JO8-1), gaf het goede voorbeeld en scoorde beheerst.
Vanwege de harde wind was het vandaag moeilijk voetballen. Beide 11-tallen vonden het lastig om hier goed mee om te gaan. De 1 e kans was voor GSBW. Uit een voorzet vanaf rechts door Bradley kopte Rick K. prima op het doel. De Viola doelman, Sander van Hees, bracht echter redding met een prima reflex. 1 minuut later moest Willem met een knieblessure het veld verlaten. Voor hem kwam Dave in veld. In de 21 e minuut viel de 1-0. Een prima crosspass van Dion op Luuk ging hieraan vooraf. De voorzet van Luuk was op maat voor Igor die de Viola doelman kansloos liet met een schitterend stiftballetje. Ook Viola kwam er enkele keren gevaarlijk uit met name over de rechterkant. Echt gevaarlijk werden zij echter niet of Jelle was goed bij de les. In de 35 e minuut was er de volgende goede kans voor GSBW. Vanuit een aanval over rechts, opgezet door Bradley en Tymen, was de voorzet van laatstgenoemde op maat voor Rick van A.. De kopbal van Rick was prima maar de Viola doelman tikte de bal met een reflex nog uit
de doelmond waarna hij 2x op de lat stuiterde alvorens de achterlijn te passeren. GSBW had deze 1 e helft het iets betere spel en de beste kansen. De voorsprong was dan ook wel terecht. Men moest echter wel attent blijven op de snelle tegenaanvallen van Viola.
Na enkele omzettingen onder de rust begon GSBW prima aan de 2 e helft. Dit resulteerde in de 52 e minuut in een kans voor Michael. De keeper tikte zijn inzet echter tot corner. 1 minuut later viel de 2-0. Bradley zette Dion vrij voor de doelman die hij in 2x passeerde. In de 55 e minuut werd Dave gewisseld en kwam Danny in het veld. In de 65 e minuut viel geheel onverwachts de 2-1. Slecht uitverdedigen ging hieraan vooraf. Ook Jelle was verrast door de stuiterende bal waardoor hij deze niet onder controle kon krijgen. Bij GSBW werd het hierna niet beter en Viola ging voor de gelijkmaker. In de 71 e minuut was het bijna zover. Tim de Jong tikte de bal met de punt van de schoen tegen de paal. In de 82 e minuut werd Tymen nog vervangen door Denzel. Viola ging er nog voor en gooide de bal steeds hoog voor de pot waarbij zij van hun lengte gebruik probeerde te maken. 3 minuten in blessuretijd kreeg Viola hierdoor nog een grote kans. Bart Laurijssen schoot de bal van dichtbij echter hoog over waardoor de 3 punten in
Goirle bleven. Door het gelijke spel van Spoordonkse Boys is GSBW nu alleen koploper.
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen RKDSV uit Diessen op het programma.