RKDSV 1 (zon)

4e klasse D

13 oktober 2019 14:30

Onbekend

Zondag 13-10- 2019 stond de thuiswedstrijd tegen RKDSV uit Diessen op het programma. De tegenstander van vandaag had ook 6 punten uit de eerste 3 wedstrijden. GSBW begon vandaag met de volgende 11 aan de wedstrijd: Jelle van der Velden, Michael Tschmarke, Dion van Loon, Dave Tierie, Rick Kuijpers, Tim Otten, Igor van Loon, Denzel van Houtum, Milan van Boxtel, Tymen van Loon en Simon Brand. Als wissels waren beschikbaar:
Willem Kleijssen, Wilco Postermans, Rick van Amelsfoort en Timo Maas. Niet beschikbaar waren: Luuk Becker, Willem Vissers, Bradley Luijten en Sander Schell.
In de 3 e minuut liep Milan de 16 in en werd daarbij licht aangetikt. Gelukkig voor de tegenstander bleef hij overeind en werd het dus geen penalty.
In de 9 e minuut had RKDVS zomaar op een 0-1 voorsprong kunnen komen. Een te zachte terugspeelbal op Jelle werd door de RKDSV spits maar net via Jelle tegen de buitenkant van de paal getikt. In de 18 e minuut viel de eerste gele kaart. De gelukkige was Tijn Janssen na een overtreding op Michael. Beide ploegen probeerden wel voetballend de oplossingen te zoeken. Bij GSBW ontbrak het nog aan de beslissende eindpass. Al in de 30 e minuut werd er al gewisseld door RKDSV. Kevin van Oort moest worden vervangen door Job Janssen. Op slag van rust werd een corner voor RKDSV door Thom Schepens net voorlangs gekopt. RKDSV was deze 1 e helft iets meer in balbezit en daardoor ook iets gevaarlijker. GSBW was te slordig in de passing waardoor de bal te vaak bij de tegenstander werd ingeleverd.
In de 51 e minuut kreeg GSBW een redelijke kans. Simon kreeg vanaf links in, vrijstaande positie, een vrije schietkans. Zijn schot werd uiteindelijk door de RKDSV doelman simpel weggewerkt. Misschien had hij de bal beter breed kunnen leggen. In de 58 e minuut kwam RKDSV bijna op de 0-1 voorsprong. Een voorzet vanaf rechts werd door Dion maar net, via de buitenkant van de paal, tot corner getikt. In de 60 e minuut kwam GSBW bijna op een 1-0 voorsprong. Een voorzet vanaf rechts werd door Raoul Iselin bijna in het eigen doel gekopt. Gelukkig voor RKDSV was hun keeper attent
en kon hij de bal nog net over de lat tikken. In de 72 e minuut viel de 1-0. Vanuit een prima aanval over rechts werd Denzel door Simon in stelling gebracht. Vanaf 20 meter liet hij de keeper van RKDSV kansloos met een pegel in delinkerhoek. In de 81 e minuut werd Tymen vervangen door Willem. Enkele minuten later kwam RKDSV op 1-1. Een voorzet vanaf rechts werd door Tijn Janssen middels een hakbal achter Jelle gewerkt. Jelle zat nog aan de bal maar helaas ging deze via de binnenkant binnen. In de 87 e minuut kwam GSBW op een 2-1 voorsprong. Een vrije trap, genomen door Simon
vanaf links, werd door de ingevallen Willem bij de 2 e paal prima binnen gekopt. Ver in blessuretijd kwam GSBW ook nog op 3-1. Denzel slalomde vanaf links de 16 in en werd daarbij in de 16 onderuit gehaald. Penalty dus. Simon ging resoluut achter de bal staan en schoot via de keeper raak.
Het kon vandaag 2 kanten op. Gelukkig viel het deze keer uit in het voordeel van GSBW. 9 punten dus uit 4 wedstrijden en een 3 e plaats op de ranglijst.
Volgende week staat om 14.00 uur de uitwedstrijd tegen Tuldania uit Esbeek op het programma.