1 - 2

4e klasse D

22 september 2019 14:30

Onbekend

Na een prima voorbereiding waarbij we 1 doelpunt te kort kwamen om door te gaan in de beker begon het vandaag voor het echie. Voor de 1 e wedstrijd in deze competitie stond de uitwedstrijd tegen Viola uit Alphen op het programma. GSBW begon vandaag met de volgende 11 aan deze 1 e competitie wedstrijd: Jelle van der Velden, Michael Tschmarke, Dion van Loon, Rick Kuijpers, Willem Vissers, Tim Otten, Igor van Loon, Denzel van Houtum, Milan van Boxtel, Luuk Becker en nieuwkomer Simon Brand. Als wissel waren beschikbaar: Tymen van Loon, Dave Tierie, Koen de Bruijn en nieuwkomer en oud lid Robin Vugts.
GSBW begon voortvarend aan de wedstrijd. Al na 7 minuten viel de 0-1. Vanuit een combinatie over rechts tussen Michael en Denzel had laatstgenoemde een prima pass in huis op Simon. De aanname van Simon was perfect en met een schuiver vanaf links in de verre hoek liet hij de Viola doelman kansloos. GSBW was in deze beginfase duidelijk de betere en kreeg ook nog enkele kansen via Luuk en Denzel om de voorsprong uit te breiden. Het 1 e kleine kansje voor Viola viel pas te noteren in de 24 e minuut. Vanuit een verre / snelle ingooi kreeg Tim de Jong een redelijke kans.
Gelukkig voor GSBW ging de bal ruim over / naast het doel. In de 27 e minuut kreeg Luuk nog een prima kans. Een vrije trap, genomen vanaf rechts door Denzel, werd door Luuk in dehanden van de keeper gekopt. De 1 e echte kans voor Viola was gelijk raak en leidde tot de 1-1. Een voorzet vanaf rechts werd door Justin Meeuwsen bij de 1 e paal binnen getikt. GSBW werd na de 0-1 slordiger in de passing en leed daardoor onnodig balverlies.
In de 33 e minuut viel de 1-2. Na een overtreding op Michael op de rand 16 werd de toegekende vrije trap onberispelijk door Denzel, over de muur, in de rechterbovenhoek geschoten. Hierdoor kon er dus met een voorsprong naar de thee worden gegaan.
Onder de rust moest Willem met een enkel blessure worden vervangen en kwam Dave voor hem in het veld. De thee had Viola kennelijk goed gedaan. Zij kwamen duidelijk beter uit de kleedkamer dan GSBW. GSBW ging mee in het tempo van Viola, was slordig in balbezit en daardoor was Viola deze 2 e helft zeker gelijkwaardig aan GSBW. Zij kregen dan ook enkele 100% kansen maar troffen een Jelle in topvorm op hun weg. Ook GSBW kreeg nog wel enkele kansjes maar het was niet overtuigend. In de 2 e helft werd Tim nog vervangen door Tymen en kwam Robin in het veld voor Dave. De beste kans om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen voor Viola viel in de 90 e minuut. Na een overtreding in de 16 ging de bal op de stip. Invaller Tim Oomen ging achter de bal staan maar trof ook nu weer Jelle op zijn weg om de misschien wel terechte 2-2 te scoren.
De 1 e 3 punten zijn binnen en volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Spoordonkse Boys op het programma.